Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Duna-Dráva Cement Kft.

 
Cím: 2600 Vác, Kőhídpart dűlő 2.
Alapítás éve: 1963
Alkalmazottak száma: 537 fő
Éves forgalom: 32.1 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: cement, kőliszt
Telefon: (27) 511-600
Honlap: www.heidelbergcement.hu
 

A cégről röviden:

A Duna-Dráva Cement Kft. két cementgyártással foglalkozó gyárból, valamint számos építőipari tevékenységet végző kisebb cégből, cégcsoportból áll. A váci gyár az ország északi részén, Budapesttől mintegy 34 km távolságra, északra található. A cégcsoport másik gyára az ország déli felén, Pécstől 56 km-re helyezkedik el Beremenden.
A két gyár 1993-ban került két német szakmai befektető tulajdonába, és ezzel részévé vált a világ egyik legnagyobb cement előállító konzorciumának. A Duna-Dráva Cement Kft. több mint 2 millió tonna, kitűnő minőségű, a vevői igényeket maximálisan figyelembe vevő cementet gyárt évente. Ez a hazai piac legnagyobb gyártókapacitása. A folyamatos beruházások, és fejlesztések eredményeként a cementgyártásban elérhető legjobb technikát, technológiát alkalmazza mindkét gyáregység, melynek sajátos jellemzője a magas energia-hatásfok, alacsony fajlagos energiafelhasználás, zárt technológia, és a hatósági előírásoknak megfelelő emissziós határértékek maradéktalan betartása. Mindezt az integrált irányítási rendszer segítségével (ISO 9001:2000, ISO 14001:2004, OHSAS 18001:1999) érjük el.

 
  Intézkedések megtekintése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő