Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


McDonald’s Magyarországi Étteremhálózat Kft.

 
Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 3/b
Alapítás éve: 1998
Alkalmazottak száma: 1500 fő
Éves forgalom: 38 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: szendvicsek, gyorséttermi ételek
Telefon: (1) 455-2400
Honlap: www.mcdonalds.hu
 

A cégről röviden:

A McDonald’s hazai éttermeit mintegy 79 millió fogyasztó látogatja évente. Ez a bizalom arra kötelez minket, hogy fokozottan figyeljünk környezetünkre. Eltökélt szándékunk, hogy a környezetvédelemben is élen járjunk, ennek érdekében környezetvédelmi tevékenységünket folyamatosan fejlesztjük, hogy a lehető legjobb megoldásokat alkalmazhassuk a gyakorlatban. Minden ma meghozott döntésünk hatással van jövőbeni életünk minőségére, ezért magyarországi jelenlétünk 21 éve alatt környezetvédelmi programunk eredményes működtetésére és folyamatos fejlesztésére a vállalat minden szintjén figyelmet fordítottunk. Mára környezetvédelem terén elért helyi eredményeink sok tekintetben egyedülállóak, mind az iparágban, mind azon kívül.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Sütőzsír begyűjtése - intézkedés megjelenítése
 
A keletkezett hulladékok szelektálásának javítása - az intézkedés elrejtése
2001 óta , Hulladék Környezetei javulás Gazdasági adatok
A McDonald’s a szelektív hulladékgyűjtés hazai úttörője az ágazatban, az egyetlen olyan vendéglátóipari vállalkozás Magyarországon, amely teljes körűen végzi a szelektív gyűjtést és az újrahasznosítást. Az éttermekben összegyűjtött tálcákról a dolgozók a hulladékot négyfelé válogatják szét, bizonyos csomagolóanyagokat kiöblítenek, hogy elkerüljék a rossz szagokat és kíméljék a feldolgozó berendezéseket. 2008-ban az éttermekben dolgozók további oktatásával a deponálásra kerülő hulladékok men�- nyisége 23%-kal, illetve ennek megfelelően a kommunális hulladék szállítási költsége 2 millió forinttal csökkent. Deponálásra kerülő budapesti hulladékok mennyiségének (178 tonna) csökkenése 23%-kal éves szinten, azonos vendégszámra vetítve Összes beruházás 0 Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 2 millió Ft
Átlagos megtérülési idő azonnali
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Vízmentes pissoirok építése - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő