Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


McDonald’s Magyarországi Étteremhálózat Kft.

 
Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 3/b
Alapítás éve: 1998
Alkalmazottak száma: 1500 fő
Éves forgalom: 38 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: szendvicsek, gyorséttermi ételek
Telefon: (1) 455-2400
Honlap: www.mcdonalds.hu
 

A cégről röviden:

A McDonald’s hazai éttermeit mintegy 79 millió fogyasztó látogatja évente. Ez a bizalom arra kötelez minket, hogy fokozottan figyeljünk környezetünkre. Eltökélt szándékunk, hogy a környezetvédelemben is élen járjunk, ennek érdekében környezetvédelmi tevékenységünket folyamatosan fejlesztjük, hogy a lehető legjobb megoldásokat alkalmazhassuk a gyakorlatban. Minden ma meghozott döntésünk hatással van jövőbeni életünk minőségére, ezért magyarországi jelenlétünk 21 éve alatt környezetvédelmi programunk eredményes működtetésére és folyamatos fejlesztésére a vállalat minden szintjén figyelmet fordítottunk. Mára környezetvédelem terén elért helyi eredményeink sok tekintetben egyedülállóak, mind az iparágban, mind azon kívül.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Sütőzsír begyűjtése - intézkedés megjelenítése
  » A keletkezett hulladékok szelektálásának javítása - intézkedés megjelenítése
 
Vízmentes pissoirok építése - az intézkedés elrejtése
2008 óta , Víz Környezetei javulás Gazdasági adatok
A víztakarékosság érdekében a McDonald’s számos étterménél épített ki esővíz-gyűjtőt. A csapadékvizet a kertek öntözéséhez használják fel, csökkentve a csatornaterhelést és az ivóvíz felhasználást. A mellékhelyiségek ugyancsak víztakarékos csaptelepekkel működnek. Ezeknek az intézkedéseknek köszönhetően 1998 óta a vízfelhasználás az éttermek számának növekedése ellenére folyamatosan csökken. A vendégmosdókba vízmentes pissoirokat telepítettünk, ennek köszönhetően napi 1 m3 vizet takarítunk meg éttermenként. Nap 1 m3 vízmennyiség megtakarítása(3 db pissoir esetében) Összes beruházás 270 ezer Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 110 ezer Ft
Átlagos megtérülési idő 2 év 5 hónap
   
  Az intézkedésekhez nem tartoznak képek, diagramok.
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő