Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Mercure Budapest Korona - Carriere Kft.

 
Cím: 1071 Budapest, Dózsa György út 34. 1/b
Alapítás éve: 1990
Alkalmazottak száma: 130 fő
Éves forgalom: 19 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: szállodai szolgáltatás
Telefon: (1) 486-8800
Honlap: www.accor-pannonia.hu
 

A cégről röviden:

A Mercure Budapest Korona az Accor-Pannonia Hotels Rt. szállodalánc tagja. A gazdaságos működés mellett igyekszik a lehető legjobb szolgáltatást nyújtani a vendégei számára. Alapításától kezdve elkötelezett a környezetvédelem ügye iránt. A szállodalánc három másik szállodájával együtt pályázott a Zöld szálloda címre, melyen első helyezett lett. A hatékony környezetvédelem érdekében környezetvédelmi megbízottat foglalkoztat a Carriere Biztonsági Tanácsadó és Szolgáltató Kft. személyében, aki a Mercure Budapest Korona szállodán kívül, a Novotel Budapest Congress, a Mercure Budapest Nemzeti, az Ibis Budapest Emke, a Mercure Budapest Duna, Sofitel Atrium Budapest, a Hotel Európa, a Hotel Hungária, a Novotel Szeged szállodákban tervezi, szervezi és végzi a környezetvédelmi tevékenységet.
A szállodalánc egyik legnagyobb szállodája a Mercure Budapest Korona. Az „A” és „B” szárnyban 424 szoba található a hozzá tartozó kiszolgáló egységekkel, garázzsal. A szál-loda területén 8 különterem 250 fő befogadása, rendezvények, szemináriumok bonyolítá-sára alkalmas. A Tokaj étterem, valamint Villány terem reggeliztetést végez. Az „a la car-te” Tokaj étterem áll vendégek rendelkezésére. A szálloda garázsa 130 gépkocsit tud be-fogadni. Az ismertetett megoldások valamennyi szállodában megvalósultak. A hatékony-ság kimutatása érdekében egy egységet, a Mercure Budapest Koronát mutatjuk be.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Vezérelt fűtés, hőcserélő rendszer - intézkedés megjelenítése
 
Energiatakarékos üzemeltetés - az intézkedés elrejtése
2004 óta , Energia Környezetei javulás Gazdasági adatok
Szobakártya a vendégszoba főkapcsolója. A közös területek világításának sűrűbb szakaszolása. A nyílászárók hőszigetelése. Xenonnal töltött fényforrások alkalmazása. 246,6 MWh villamosenergia-megtakarítás Összes beruházás 2.5 millió Ft
Összes éves működési költség 30 ezer Ft
Összes éves megtakarítás 6.1 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 5 hónap
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Vízfelhasználás optimalizálása - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő