Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Siemens Erőműtechnika Kft.

 
Cím: 1158 Budapest, Késmárk u. 24-28.
Alapítás éve: 1953
Alkalmazottak száma: 575 fő
Éves forgalom: 13 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: Turbinalapátok gáz- és gőzturbinákhoz, turbina vezetőkoszorúk, csapágyházak gyártása
Telefon: (1) 414-4832
Honlap: www.pg.siemens.hu
 

A cégről röviden:

Az 1953-ban ERŐKAR (Erőmű Karbantartó Vállalat) néven alapított, és 1997-ben privatizált, jelenleg 100%-ban a Siemens AG tulajdonában lévő Társaságunk az elmúlt években gyártási kapacitásának folyamatos bővítésével és a technológiai ismeretek állandó fejlesztésével sikeresen beilleszkedett a Siemens konszern nemzetközi hálózatába. A vállalat közel 600 munkavállalójával erőműi részegységek (turbinalapátok, vezetőkoszorúk, csapágyházak és egyéb komponensek) gyártásával, tervezésével, és a világ különböző pontjain erőművi projekteken való helyszíni szereléssel, üzembe helyezéssel évi mintegy 14 milliárd forint (export) árbevételt ér el. Az elmúlt évben egy 22 millió eurós beruházási projekt keretében 50%-kal bővítettük a Turbinalapát-gyártás kapacitását, valamint az elmúlt három évben több, környezetvédelmi szempontból jelentős beruházást hajtottunk végre. Vállalatunk minőség-, környezeti, munkabiztonsági politikája dolgozóink minőségtudatosságán, az emberekkel és a környezettel szemben vállalt felelősségen alapul.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Szigetelés, fűtéskorszerűsítés - intézkedés megjelenítése
  » A régi vezetékrendszer cseréje - intézkedés megjelenítése
 
Fémforgács brikettálás - az intézkedés elrejtése
2009 óta , Hulladék Környezetei javulás Gazdasági adatok
A vállalatnál legnagyobb mennyiségben keletkező fémforgács hulladékot - szűkös tárolási lehetősége miatt - naponta akár többször kellett szállítani. Ennek megoldására egy fémforgács brikettáló berendezést szereztünk be, így jelenleg ugyanakkora helyen nagyobb mennyiségű hulladékot tudunk tárolni, és az elszállítás gyakorisága is kb. a felére csökkent. Mindezen intézkedések jól mutatják a vállalatvezetés környezetvédelem iránti elkötelezettségét. A különböző programokkal, információs anyagokkal pedig ennek fontosságát hangsúlyozzuk munkatársainknak is, hogy ne csak a vállalatnál, hanem odahaza is környezettudatosan éljenek. Felére csökkenő szállítási gyakoriság, ami kb. 3,2 tonna CO2 kibocsátás csökkenést jelent évente. Emulzió visszanyerése (kb.évi 180 tonna), és brikettált fémhulladék kedvezőbb hasznosítása. Összes beruházás 40.5 millió Ft
Összes éves működési költség 2.25 millió Ft
Összes éves megtakarítás 34.5 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 1 év 3 hónap
   
  Az intézkedésekhez nem tartoznak képek, diagramok.
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Veszélyes hulladék kezelése - intézkedés megjelenítése
  » Papírbálázó beszerzése - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő