Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Siemens Erőműtechnika Kft.

 
Cím: 1158 Budapest, Késmárk u. 24-28.
Alapítás éve: 1953
Alkalmazottak száma: 575 fő
Éves forgalom: 13 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: Turbinalapátok gáz- és gőzturbinákhoz, turbina vezetőkoszorúk, csapágyházak gyártása
Telefon: (1) 414-4832
Honlap: www.pg.siemens.hu
 

A cégről röviden:

Az 1953-ban ERŐKAR (Erőmű Karbantartó Vállalat) néven alapított, és 1997-ben privatizált, jelenleg 100%-ban a Siemens AG tulajdonában lévő Társaságunk az elmúlt években gyártási kapacitásának folyamatos bővítésével és a technológiai ismeretek állandó fejlesztésével sikeresen beilleszkedett a Siemens konszern nemzetközi hálózatába. A vállalat közel 600 munkavállalójával erőműi részegységek (turbinalapátok, vezetőkoszorúk, csapágyházak és egyéb komponensek) gyártásával, tervezésével, és a világ különböző pontjain erőművi projekteken való helyszíni szereléssel, üzembe helyezéssel évi mintegy 14 milliárd forint (export) árbevételt ér el. Az elmúlt évben egy 22 millió eurós beruházási projekt keretében 50%-kal bővítettük a Turbinalapát-gyártás kapacitását, valamint az elmúlt három évben több, környezetvédelmi szempontból jelentős beruházást hajtottunk végre. Vállalatunk minőség-, környezeti, munkabiztonsági politikája dolgozóink minőségtudatosságán, az emberekkel és a környezettel szemben vállalt felelősségen alapul.

 
  Intézkedések elrejtése
 
Szigetelés, fűtéskorszerűsítés - az intézkedés elrejtése
2006 óta , Energia Környezetei javulás Gazdasági adatok
A maga idejében a vállalat régi épületei is korszerűnek számítottak, napjainkra azonban mind környezetvédelmi, mind költségcsökkentési szempontból szükségessé vált a felújításuk, amely 2006-tól fokozatosan történt, kezdve az irodaépület és gyárcsarnok tetőszigetelésével és a tetőablakok átalakításával. Az irodaépület ablakait két ütemben cseréltük ki, valamint 2009 tavaszára elkészült homlokzatának szigetelése is. Az idei évben még két nagy projekt van folyamatban: a régi gyárcsarnok szigetelése, és az elavult ablakok cseréje, valamint a korábbi gőzfűtésről melegvizes fűtésre való átállás. Gépparkunk folyamatos korszerűsítése mellett jelentős energia-megtakarítást értünk el a sűrített levegő hálózat felülvizsgálatával, a szivárgások, veszteségek megszüntetésével, valamint az igények pontos felmérése alapján hatékony, frekvenciaváltós szabályozóval ellátott új kompresszorok beszerzésével. Emellett egyes területeken energiatakarékos fényforrásokat szereltünk fel, valamint a korábbi helyiségenkénti légkondicionálás helyett központi klímaberendezést építettünk ki. 56%-kal kevesebb gázfelhasználás 2006-2008 között, ami évente 128 ezer m3 gáz megtakarítást eredményezett. 9%-kal csökkent a villamos energia felhasználás 2006-2008 között. 1206 tonna CO2 kibocsátás csökkenés Összes beruházás 168 millió Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 41.3 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 3 év 6 hónap
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » A régi vezetékrendszer cseréje - intézkedés megjelenítése
  » Fémforgács brikettálás - intézkedés megjelenítése
  » Veszélyes hulladék kezelése - intézkedés megjelenítése
  » Papírbálázó beszerzése - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő