Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Siemens Erőműtechnika Kft.

 
Cím: 1158 Budapest, Késmárk u. 24-28.
Alapítás éve: 1953
Alkalmazottak száma: 575 fő
Éves forgalom: 13 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: Turbinalapátok gáz- és gőzturbinákhoz, turbina vezetőkoszorúk, csapágyházak gyártása
Telefon: (1) 414-4832
Honlap: www.pg.siemens.hu
 

A cégről röviden:

Az 1953-ban ERŐKAR (Erőmű Karbantartó Vállalat) néven alapított, és 1997-ben privatizált, jelenleg 100%-ban a Siemens AG tulajdonában lévő Társaságunk az elmúlt években gyártási kapacitásának folyamatos bővítésével és a technológiai ismeretek állandó fejlesztésével sikeresen beilleszkedett a Siemens konszern nemzetközi hálózatába. A vállalat közel 600 munkavállalójával erőműi részegységek (turbinalapátok, vezetőkoszorúk, csapágyházak és egyéb komponensek) gyártásával, tervezésével, és a világ különböző pontjain erőművi projekteken való helyszíni szereléssel, üzembe helyezéssel évi mintegy 14 milliárd forint (export) árbevételt ér el. Az elmúlt évben egy 22 millió eurós beruházási projekt keretében 50%-kal bővítettük a Turbinalapát-gyártás kapacitását, valamint az elmúlt három évben több, környezetvédelmi szempontból jelentős beruházást hajtottunk végre. Vállalatunk minőség-, környezeti, munkabiztonsági politikája dolgozóink minőségtudatosságán, az emberekkel és a környezettel szemben vállalt felelősségen alapul.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Szigetelés, fűtéskorszerűsítés - intézkedés megjelenítése
  » A régi vezetékrendszer cseréje - intézkedés megjelenítése
  » Fémforgács brikettálás - intézkedés megjelenítése
  » Veszélyes hulladék kezelése - intézkedés megjelenítése
 
Papírbálázó beszerzése - az intézkedés elrejtése
2009 óta , Hulladék Környezetei javulás Gazdasági adatok
Hulladékgazdálkodással kapcsolatos céljaink között szerepelt a szelektíven gyűjtött papírhulladék részére egy bálázó beszerzése is. Ezzel a jelenleg lazán gyűjtött papírhulladékok elszállítási gyakoriságát lényegesen csökkenthetjük, valamint kedvezőbbé válik a hulladék hasznosítása. Jelentősen csökken a szállítás gyakorisága, ami kb. 8,9 tonna CO2 kibocsátás csökkenést jelent évente Összes beruházás 2.4 millió Ft
Összes éves működési költség 160 ezer Ft
Összes éves megtakarítás 1.5 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 1 év 10 hónap
   
  Az intézkedésekhez nem tartoznak képek, diagramok.
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő