Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Siemens Erőműtechnika Kft.

 
Cím: 1158 Budapest, Késmárk u. 24-28.
Alapítás éve: 1953
Alkalmazottak száma: 575 fő
Éves forgalom: 13 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: Turbinalapátok gáz- és gőzturbinákhoz, turbina vezetőkoszorúk, csapágyházak gyártása
Telefon: (1) 414-4832
Honlap: www.pg.siemens.hu
 

A cégről röviden:

Az 1953-ban ERŐKAR (Erőmű Karbantartó Vállalat) néven alapított, és 1997-ben privatizált, jelenleg 100%-ban a Siemens AG tulajdonában lévő Társaságunk az elmúlt években gyártási kapacitásának folyamatos bővítésével és a technológiai ismeretek állandó fejlesztésével sikeresen beilleszkedett a Siemens konszern nemzetközi hálózatába. A vállalat közel 600 munkavállalójával erőműi részegységek (turbinalapátok, vezetőkoszorúk, csapágyházak és egyéb komponensek) gyártásával, tervezésével, és a világ különböző pontjain erőművi projekteken való helyszíni szereléssel, üzembe helyezéssel évi mintegy 14 milliárd forint (export) árbevételt ér el. Az elmúlt évben egy 22 millió eurós beruházási projekt keretében 50%-kal bővítettük a Turbinalapát-gyártás kapacitását, valamint az elmúlt három évben több, környezetvédelmi szempontból jelentős beruházást hajtottunk végre. Vállalatunk minőség-, környezeti, munkabiztonsági politikája dolgozóink minőségtudatosságán, az emberekkel és a környezettel szemben vállalt felelősségen alapul.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Szigetelés, fűtéskorszerűsítés - intézkedés megjelenítése
 
A régi vezetékrendszer cseréje - az intézkedés elrejtése
2007 óta , Víz Környezetei javulás Gazdasági adatok
A régi vezetékrendszer cseréje, szivárgások megszüntetése Az elhasznált emulzió szétválasztása vákuum desztilláló berendezéssel. (Alvállalkozó által nyújtott szolgáltatás), valamint a koptatás során keletkező veszélyes hulladék kezelése centrifugával. A víz visszaforgatása a folyamatba. 38%-kal kevesebb vízhasználat 2006-2008 között, ami évente 4 ezer m3 víz megtakarítást eredményezett. Összes beruházás 5 millió Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 750 ezer Ft
Átlagos megtérülési idő 6 év 8 hónap
   
  Az intézkedésekhez nem tartoznak képek, diagramok.
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Fémforgács brikettálás - intézkedés megjelenítése
  » Veszélyes hulladék kezelése - intézkedés megjelenítése
  » Papírbálázó beszerzése - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő