Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Coloplast Hungary Kft.

 
Cím: 2800 Tatabánya, Búzavirág u. 15.
Alapítás éve: 2001
Alkalmazottak száma: 930 fő
Éves forgalom: 44.5 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: sztómaterápiás eszközök, inkontinencia és sebkezelési termékek
Telefon: (34) 520-598
Honlap: www.coloplast.hu
 

A cégről röviden:

Az 1957-ben alapított, világszerte 6000 alkalmazottat foglalkoztató, dániai központú Coloplast A/S több mint 30 országban van jelen termelő egységei és kereskedelmi képviseletei révén. A Coloplast világszerte magas színvonalú és innovatív gyógyászati segédeszközöket és szolgáltatásokat nyújt. Termékeink elsősorban kórházakban, szakrendelőkben és egyéb egészségügyi intézményekben érhetők el. Célunk azok életminőségének javítása, akik valamilyen fogyatékossággal vagy betegséggel élnek. A magyar leányvállalat 2001 szeptemberében kezdte meg működését 56 alkalmazottal egy bérelt csarnokban. A folyamatos bővülés eredményeként a saját csarnokok jelenleg 43 000 m2-en terülnek el, az alkalmazottak száma megközelítőleg 930 fő.
Irányítási rendszereink vállalatcsoport szinten szabályozzák a vállalati folyamatokat, azaz Kézikönyvünk és az eljárások minden Coloplast vállalat számára azonosak. A Coloplast Hungary Kft. tanúsított ISO 9001, ISO 14001 és OHSAS 18001-es rendszert működtet.
2004/05 2005/06-os pénzügyi évre vonatkozóan Fenntarthatósági Jelentést adtunk ki a GRI útmutató alapján. Jelentésünket külső, független fél, a KÖVET-INEM Hungária érintett feleink bevonásával minősítette is.
Továbbá feltétlenül hiszünk abban, hogy a kiváló eredményekhez vezető út is rövidebb, ha közben jól érezzük magunkat.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Öltözők világításának átalakítása - intézkedés megjelenítése
  » Sűrített levegős és vákuum rendszer szigetelése - intézkedés megjelenítése
  » Adhesive segédanyag újrahasznosítása - intézkedés megjelenítése
  » Heptán tartalmú segédanyagok újrahasznosítása - intézkedés megjelenítése
 
Hulladékok szelektív gyűjtése, tömörítése, bálázása, értékesítése - az intézkedés elrejtése
2005 óta , Hulladék , Veszélyes hulladék Környezetei javulás Gazdasági adatok
A termelési hulladékok szelektív gyűjtése közvetlenül a munkahelyek mellett lett kialakítva. A gépek melletti hulladékgyűjtés lehetőséget ad a nagyobb fokú szelektivitás megvalósítására. A hulladékokat 11 különböző típus szerint gyűjtjük külön, amit lehet értékesítünk vagy újrahasznosítunk. A szelektíven gyűjtött hulladékot tömörítjük és bálázzuk, így térfogatuk csökken, és ezáltal gazdaságosabbá vált szállításuk. 189 tonna/év hulladék szelektív gyűjtése, 30%-os térfogatcsökkentés tömörítéssel Összes beruházás 8.5 millió Ft
Összes éves működési költség 6.7 millió Ft
Összes éves megtakarítás 11.2 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 1 év 10 hónap
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő