Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


MARS Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft.

 
Cím: 6648 Csongrád-Bokros, I. kerület
Alapítás éve: 1993
Alkalmazottak száma: 750 fő
Éves forgalom: 45.8 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: Kisállateledel-gyártás (élelmiszeripar/takarmánygyártás)
Telefon: (63) 579-500
Honlap: www.mars.hu
 

A cégről röviden:

A MARS Inc. családi vállalkozásként indult 1911-ben. Ma 65 ezer munkatárssal, mintegy 230 egységgel van jelen az egész világon, beleértve ebbe a 135 gyárat 68 országban. Központja McLean, amely Virgina államban (USA) található. A Mars Incorporated a világ egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalata, évi 28 milliárd USD bevétellel, hat szegmensben működve, melyek a következők: csokoládé, állateledel, Wrigley rágógumik és cukorkák, élelmiszerek, italok és a Symbiocience. Magyarországon az állateledel gyártást, a MARS Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft. 1993 óta a Csongrád megyében található bokrosi telephelyén végzi. A bokrosi vállalat több mint 800 embernek biztosít munkahelyet, valamint magyar beszállítóitól évente több mint 10 milliárd Ft értékben vásárol fel a gyártáshoz szükséges hazai termékeket. A magyarországi sikerek elsősorban annak tudhatók be, hogy a vállalat nagy hangsúlyt fektet a folyamatos hatékonyság és versenyképesség fejlesztésére, és ezeken a területeken tovább kívánja erősíteni pozícióit.

 
  Intézkedések elrejtése
 
Termálvizes fűtésrendszer kiépítése az irodában
A legízletesebb alacsonyan csüngő gyümölcs – 2010 - az intézkedés elrejtése
2009 óta , Energia A legízletesebb alacsonyan csüngő gyümölcs – 2010 Környezetei javulás Gazdasági adatok
A projekt célja az volt, hogy az épület fűtését és a higiéniás célokat szolgáló melegvíz előállítását (mosogatás, fürdés, mosás) környezetkímélőbb és olcsóbb megoldásra cseréljük le a jelenlegi gáztüzelésű kazánok helyett. Megoldásként termálvíz felhasználást választottuk. A több száz méter mélyről feltörő vizet tovább melegítjük „kazán rásegítéses” üzemmódban, mivel a termálvíz hőfoka nem teszi lehetővé az irodaépület hőigényének maradéktalan kiszolgálását. Ennek segítségével az eddigi energiahordozó 83 %-át váltjuk ki megújuló energiára, ez éves szinten hozzávetőlegesen 83 000 m3 földgáznak felel meg, ami körülbelül 30 családi ház éves földgázigényével egyenlő. 83 000 m3 földgáz megtakarítása Összes beruházás 14 millió Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 5.94 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 2 év 4 hónap
   
  Az intézkedésekhez nem tartoznak képek, diagramok.
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Világítás korszerűsítése a raktárterületeken - intézkedés megjelenítése
  » Kazán égőfej csere, oxigén szondás szabályzás kialakítása - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő