Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


MARS Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft.

 
Cím: 6648 Csongrád-Bokros, I. kerület
Alapítás éve: 1993
Alkalmazottak száma: 750 fő
Éves forgalom: 45.8 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: Kisállateledel-gyártás (élelmiszeripar/takarmánygyártás)
Telefon: (63) 579-500
Honlap: www.mars.hu
 

A cégről röviden:

A MARS Inc. családi vállalkozásként indult 1911-ben. Ma 65 ezer munkatárssal, mintegy 230 egységgel van jelen az egész világon, beleértve ebbe a 135 gyárat 68 országban. Központja McLean, amely Virgina államban (USA) található. A Mars Incorporated a világ egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalata, évi 28 milliárd USD bevétellel, hat szegmensben működve, melyek a következők: csokoládé, állateledel, Wrigley rágógumik és cukorkák, élelmiszerek, italok és a Symbiocience. Magyarországon az állateledel gyártást, a MARS Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft. 1993 óta a Csongrád megyében található bokrosi telephelyén végzi. A bokrosi vállalat több mint 800 embernek biztosít munkahelyet, valamint magyar beszállítóitól évente több mint 10 milliárd Ft értékben vásárol fel a gyártáshoz szükséges hazai termékeket. A magyarországi sikerek elsősorban annak tudhatók be, hogy a vállalat nagy hangsúlyt fektet a folyamatos hatékonyság és versenyképesség fejlesztésére, és ezeken a területeken tovább kívánja erősíteni pozícióit.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Termálvizes fűtésrendszer kiépítése az irodában
A legízletesebb alacsonyan csüngő gyümölcs – 2010 - intézkedés megjelenítése
  » Világítás korszerűsítése a raktárterületeken - intézkedés megjelenítése
 
Kazán égőfej csere, oxigén szondás szabályzás kialakítása - az intézkedés elrejtése
2009 óta , Energia Környezetei javulás Gazdasági adatok
A füstgáz oxigéntartalmának pontos mérésével szabályozható a gáz és oxigén elegyének keverése, oly módon, hogy az égés hatásfoka minél tökéletesebb legyen és a lehető legtöbb energiát szolgáltassa. Ennek az ellenőrző és szabályzó rendszernek a kiépítésével a Mars mintegy 69 000 m3 földgázzal kevesebbet használ fel a kazánházában. Fontos megemlíteni, hogy a földgázhasználat mellet a villamosenergia-felhasználást is csökkentettük, mivel az égéslevegő ventilátorok működése frekvenciaváltós fordulatszabályozással lett kiegészítve. Ez villamos-energia tekintetében 28 760 kWh-nak felel meg. 69 312 m3 földgáz-, illetve 28 760 kWh villamosenergia-megtakarítása Összes beruházás 20 millió Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 7.9 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 2 év 6 hónap
   
  Az intézkedésekhez nem tartoznak képek, diagramok.
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő