Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Egym Vital Center Kft.

 
Cím: 8360 Keszthely, Lippay Gáspár u. 3.
Alapítás éve: 1994
Alkalmazottak száma: 18 fő
Éves forgalom: 130 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: természetes étrendkiegészítők, környezetbarát tisztítószerek, kozmetikumok és terápiás eszközök
Telefon: (83) 515-155
Honlap: www.egym.hu
 

A cégről röviden:

Az EGYM Vital Center KFT nevében az "EGYM" a European Golden Yacca Marketing rövidítése. Cégünk 90%-os német többségi tulajdonban lévő vegyes vállalat. Eredetileg az amerikai eredetű, hozzánk német közvetítéssel eljutó Golden Yacca természetes étrendkiegészítő termékcsalád közép- és kelet-európai forgalmazására alapult 1994-ben, akkor még balatonfenyvesi székhellyel. A piac bővülésével járó megnövekedett forgalom és feladatok eredményeként a cég kinőtte eredeti telephelyét, és Keszthelyre költözött. 1997 végén felépült az új multifunkciós cégközpont, a termelési, kereskedelmi, adminisztratív, oktatási, kutatási és szolgáltató tevékenységeknek egyaránt otthont adó VITAL FORUM. Ezzel párhuzamosan folyamatosan bővült a termékskála: az étrendkiegészítők mellett megjelentek a biológiailag lebomló CHRISAL tisztítószerek és a bioinformált Golden Yacca kozmetikumok is. Ez utóbbiakhoz kapcsolódva Regenarium néven wellness-szolgáltatóközpontot építettünk ki. A magyarországi termékforgalmazás mellett Szlovákiába, Csehországba, Horvátországba, Romániába és Ukrajnába exportál a cég - elsősorban Golden Yacca termékeket. Az alapanyagok és késztermékek behozatala Németországból, Svájcból és Belgiumból történik.

 
  Intézkedések elrejtése
 
A VITAL FORUM épületegyüttesének megépítése - az intézkedés elrejtése
1997 óta , Energia , Iroda Környezetei javulás Gazdasági adatok
A VITAL FORUM épületegyüttesének megépítése. Multifunkciós cégközpont kialakítása, energiafelhasználást csökkentő megoldásokkal (világítóablakok, szeparált fűtési rendszerek.
Az éves működési költség döntő részét a több mint 6 millió forintos amortizáció és a 3 millió forintos vagyonvédelmi kiadás teszi ki.
Az alkalmazott építészeti és épületgépészeti eljárások komplex jellege miatt nem számítható ki a ténylegesen energiafelhasználást csökkentő megoldások működési költsége és megtérülési ideje, így kénytelenek voltunk az épületkomplexum összesített adataival számolni. Éppen ezért a megtérülési idő sem számítható ki pontosan, bár az 1997-től eltelt idő során nagy valószínűséggel megtérült már a beruházás.
60% (300 kWh) villamosenergia-megtakarítás
40% gázmegtakarítás, évi 1100 m3
Összes beruházás 250 millió Ft
Összes éves működési költség 10 millió Ft
Összes éves megtakarítás 1 millió Ft
Átlagos megtérülési idő azonnali
   
  Az intézkedésekhez nem tartoznak képek, diagramok.
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Környezetbarát irodai megoldások - intézkedés megjelenítése
  » Optimalizált útvonalú gyűjtőfuvarok - intézkedés megjelenítése
  » Takarítás CHRISAL környezetbarát tisztítószerekkel - intézkedés megjelenítése
  » Benzinüzemű gépjárművek cseréje takarékos dízelre - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő