Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Printrex Bt.

 
Cím: 1141 Budapest, Fogarasi út 143.
Alapítás éve: 1992
Alkalmazottak száma: 43 fő
Éves forgalom: 436 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: lézerkazetták és tintapatronok gyártása, felújítása; nyomtatók, fénymásolók, faxok, forgalmazása és szervízelése
Telefon: (1) 222-2919
Honlap: www.printrex.hu
 

A cégről röviden:

A Printrex Számítás- és Irodatechnikai Bt. 1992. december 15-én alakult.
Tevékenysége, missziója: „A korszerű irodai és számítástechnikai berendezésekhez kellékek és eszközök gyártása, melyek az irodatechnikai alkalmazásokban költség- és környezetkímélő üzemeltetést tesznek lehetővé.”
A Printrex Bt. a nyomtatástechnikai kellékanyagok újrahasznosítása területén több mint 10 éves múltra tekint vissza. Kezdetben főként mátrixnyomtatók festékszalag kazettáinak felújítása volt tevékenységünk legnagyobb része, az idő során a nyomtatástechnika fejlődése miatt azonban újabb nyomtatási technikák jelentek meg. Manapság túlnyomórészt a lézer- és tintasugaras nyomtatók uralják a piacot. A cég a változó technológiát folyamatosan nyomon követve most is kielégíti a piac igényeit, a legmodernebb technológia alkalmazásával minőségi megoldásokat kínál ügyfeleinek a nyomtatástechnikában.

 
  Intézkedések elrejtése
 
Lézerkazetták felújítása - az intézkedés elrejtése
1995 óta , Anyagfelhasználás , Veszélyes hulladék Környezetei javulás Gazdasági adatok
. Az elhasznált és kiürült kazetták újratöltése a gazdaságosságon túl környezetvédelmi jelentősége miatt is kiemelkedő súllyal esik latba a felhasználóknál. Az újrahasznosításhoz a cég rendelkezik a legjobb minőséget és felhasználási biztonságot adó technológiával és alapanyagokkal, valamint környezetvédelmi szakhatósági engedéllyel a hulladékok begyűjtésére, tárolására és megsemmisítésére. E terület erősítésére visszavásároljuk a felhasználóktól a kiürült tintapatronokat és kazettákat. Ezeket nem semmisítjük meg az első kiürülés után, hanem újrahasznosítjuk őket. Legalább 50%-kal kevesebb felhasznált anyag és veszélyes hulladék. Összes beruházás 0 Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 135 millió Ft
Átlagos megtérülési idő azonnali
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő