Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

 
Cím: 5540 Szarvas, Ipartelep u. 531/1.
Alapítás éve: 1989
Alkalmazottak száma: 516 fő
Éves forgalom: 18.9 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: darabolt pulykahúsok, főtt, füstölt áruk, panírozott és grill termékek (konyhai félkész- és késztermékek)
Telefon: (66) 312-395, (66) 311-722
Honlap: www.gallicoop.hu
 

A cégről röviden:

Cégünk, a Gallicoop Rt. a magyar pulykaágazat egyik meghatározó vállalkozásaként évente 2,4-2,5 millió pulyka integrált termelését, termeltetését, feldolgozását és kereskedelmét szervezi. A tavalyi 31 ezer tonnás termelésünk eddigi legnagyobb teljesítményünk, mellyel a 2. helyet foglaljuk el belföldön.
A feldolgozott pulyka nagyobb hányadát darabolt pulykahúsként értékesítjük, korszerű csomagolási technológiával, elsősorban előhűtött formában. Továbbfeldolgozott termékeket 1995 óta, panírozott termékeket pedig 1999-től gyártunk. 2001-ben az új panírozóüzem a beruházás eredményeként a legmagasabb minőségi és higiéniai előírásoknak megfelelő panírozott termékek előállítására vált alkalmassá.
Üzleti stratégiánkban fontos, sőt kiemelt helyet foglal el az EU-s normáknak is megfelelő minőségű, valamint a magas feldolgozottságú termékek kibocsátásának növelése, az ehhez kapcsolódó termékfejlesztés, illetve egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az állatvédelem, élelmiszerhigiénia és élelmiszerbiztonság, a visszakövethetőség, valamint a környezetvédelem kérdéseire.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Hőhasznosító beépítése a hűtőgépházba - intézkedés megjelenítése
  » Közepes nyomású takarítórendszer kiépítése
A legnagyobb magasan csüngő gyümölcs - 2004. - intézkedés megjelenítése
 
Saját kutak és víztisztító - az intézkedés elrejtése
2003 óta , Víz Környezetei javulás Gazdasági adatok
Cégünk dinamikusan fejlődő termelése egyre nagyobb vízfelhasználással, s így egyre nagyobb költségekkel is jár. Ennek csökkentésére saját kutak és a hozzájuk tartozó tisztítóberendezés létesítését határoztuk el. A cél a gazdasági haszon volt, de a beruházás környezeti jelentőségű is, hiszen – bár vízből, mint környezeti erőforrásból összességében nem használunk kevesebbet -, a kevésbé jó minőségű rétegvizeket használva és tisztítva az ivóvízbázist jóval kisebb mértékben terheljük, a városi ivóvízkészletből évi 128 ezer m3 vízzel kevesebbet használunk. A víztisztítás feladatát is a Gallicoop Rt. végzi. Erre azért van szükség, mert egyrészt a kutakból vételezett víz közvetlenül nem ivóvízminőségű, másrészt nem az élelmiszeriparban előírtaknak megfelelő. Víztisztítás után azonban a víz minősége megfelel a legszigorúbb Európai Uniós elvárásoknak is. Kisebb a környezetterhelés, mivel jóval kevesebb ivóvíz-minőségű vizet használunk, 2003-ban 128 269 m3-vel kevesebbet. Összes beruházás 128 millió Ft
Összes éves működési költség 2.1 millió Ft
Összes éves megtakarítás 21.2 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 6 év 8 hónap
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Szennyvízmennyiség-mérő beépítése - intézkedés megjelenítése
  » Újragyártott tonerek használata - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő