Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

 
Cím: 5540 Szarvas, Ipartelep u. 531/1.
Alapítás éve: 1989
Alkalmazottak száma: 516 fő
Éves forgalom: 18.9 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: darabolt pulykahúsok, főtt, füstölt áruk, panírozott és grill termékek (konyhai félkész- és késztermékek)
Telefon: (66) 312-395, (66) 311-722
Honlap: www.gallicoop.hu
 

A cégről röviden:

Cégünk, a Gallicoop Rt. a magyar pulykaágazat egyik meghatározó vállalkozásaként évente 2,4-2,5 millió pulyka integrált termelését, termeltetését, feldolgozását és kereskedelmét szervezi. A tavalyi 31 ezer tonnás termelésünk eddigi legnagyobb teljesítményünk, mellyel a 2. helyet foglaljuk el belföldön.
A feldolgozott pulyka nagyobb hányadát darabolt pulykahúsként értékesítjük, korszerű csomagolási technológiával, elsősorban előhűtött formában. Továbbfeldolgozott termékeket 1995 óta, panírozott termékeket pedig 1999-től gyártunk. 2001-ben az új panírozóüzem a beruházás eredményeként a legmagasabb minőségi és higiéniai előírásoknak megfelelő panírozott termékek előállítására vált alkalmassá.
Üzleti stratégiánkban fontos, sőt kiemelt helyet foglal el az EU-s normáknak is megfelelő minőségű, valamint a magas feldolgozottságú termékek kibocsátásának növelése, az ehhez kapcsolódó termékfejlesztés, illetve egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az állatvédelem, élelmiszerhigiénia és élelmiszerbiztonság, a visszakövethetőség, valamint a környezetvédelem kérdéseire.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Hőhasznosító beépítése a hűtőgépházba - intézkedés megjelenítése
  » Közepes nyomású takarítórendszer kiépítése
A legnagyobb magasan csüngő gyümölcs - 2004. - intézkedés megjelenítése
  » Saját kutak és víztisztító - intézkedés megjelenítése
  » Szennyvízmennyiség-mérő beépítése - intézkedés megjelenítése
 
Újragyártott tonerek használata - az intézkedés elrejtése
2003 óta , Veszélyes hulladék , Iroda Környezetei javulás Gazdasági adatok
A Gallicoop Rt. irodaháza nagy mennyiségben használ fel számítástechnikai eszközeihez nyomtató kazettákat és festékpatronokat. A kazetták újragyártatásával anyagi és környezeti hasznot érünk el. Utóbbit úgy, hogy a kazettákat nem kell veszélyes hulladékként ártalmatlanítani, és így kevesebb hulladék képződik. Előnye még a cég számára, hogy az újragyártatással jobb minőségű tonerhez jutunk, mint a hagyományos utántöltési módszerrel. Évente 107 kilogrammal kevesebb veszélyes hulladék Összes beruházás 0 Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 442 ezer Ft
Átlagos megtérülési idő azonnali
   
  Az intézkedésekhez nem tartoznak képek, diagramok.
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő