Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

 
Cím: 5540 Szarvas, Ipartelep u. 531/1.
Alapítás éve: 1989
Alkalmazottak száma: 516 fő
Éves forgalom: 18.9 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: darabolt pulykahúsok, főtt, füstölt áruk, panírozott és grill termékek (konyhai félkész- és késztermékek)
Telefon: (66) 312-395, (66) 311-722
Honlap: www.gallicoop.hu
 

A cégről röviden:

Cégünk, a Gallicoop Rt. a magyar pulykaágazat egyik meghatározó vállalkozásaként évente 2,4-2,5 millió pulyka integrált termelését, termeltetését, feldolgozását és kereskedelmét szervezi. A tavalyi 31 ezer tonnás termelésünk eddigi legnagyobb teljesítményünk, mellyel a 2. helyet foglaljuk el belföldön.
A feldolgozott pulyka nagyobb hányadát darabolt pulykahúsként értékesítjük, korszerű csomagolási technológiával, elsősorban előhűtött formában. Továbbfeldolgozott termékeket 1995 óta, panírozott termékeket pedig 1999-től gyártunk. 2001-ben az új panírozóüzem a beruházás eredményeként a legmagasabb minőségi és higiéniai előírásoknak megfelelő panírozott termékek előállítására vált alkalmassá.
Üzleti stratégiánkban fontos, sőt kiemelt helyet foglal el az EU-s normáknak is megfelelő minőségű, valamint a magas feldolgozottságú termékek kibocsátásának növelése, az ehhez kapcsolódó termékfejlesztés, illetve egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az állatvédelem, élelmiszerhigiénia és élelmiszerbiztonság, a visszakövethetőség, valamint a környezetvédelem kérdéseire.

 
  Intézkedések elrejtése
 
Hőhasznosító beépítése a hűtőgépházba - az intézkedés elrejtése
2004 óta , Energia Környezetei javulás Gazdasági adatok
A lemezes hőcserélőből kialakított hőhasznosító hőcserélő a felsőfokozati kompresszorok által szállított túlhevített gőz visszahűtésére szolgál. A hőhasznosító berendezés óránként 15 m3 60 oC-os melegvíz előállítására képes, ennyivel kevesebb termál hőmennyiség megvásárlására van szükség. A melegvíz sokoldalúan felhasználható a pulykafeldolgozás során, például forrázó-kád előmelegítésére. A berendezés előnye még, hogy csökkenti a hűtőkondenzátorok és a környezet hőterhelését, ezzel elősegítve a hatékonyabb működést. Ezzel a beruházással napi 6 MWh hőmennyiséget takarítunk meg. A berendezés bővítését tervezzük, amivel további megtakarítást érhetünk el. Napi 6 MWh termál hőmennyiség megtakarítása Összes beruházás 11.9 millió Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 4.4 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 2 év 8 hónap
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Közepes nyomású takarítórendszer kiépítése
A legnagyobb magasan csüngő gyümölcs - 2004. - intézkedés megjelenítése
  » Saját kutak és víztisztító - intézkedés megjelenítése
  » Szennyvízmennyiség-mérő beépítése - intézkedés megjelenítése
  » Újragyártott tonerek használata - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő