Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Somló Volán Rt.

 
Cím: 8400 Ajka, Hársfa u. 7.
Alapítás éve: 1998
Alkalmazottak száma: 481 fő
Éves forgalom: 2.83 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: személyszállítás, gépjárműjavítás, környezetvédelmi vizsgálat
Telefon: (88) 312-377
Honlap: www.somlovolan.hu
 

A cégről röviden:

A Somló Volán Rt. alapvető tevékenységi körébe a menetrendszerű közúti, távolsági (helyközi) személyszállítás, a nem menetrendszerű közúti, távolsági személyszállítás és a menetrendszerű közúti helyi személyszállítás tartozik. Alapvető feladatai mellett - a helyi adottságokat figyelembe véve - a társaság egyéb belkereskedelmi szolgáltatást (anyag, alkatrész értékesítés) és ipari tevékenységeket (műszaki szolgáltatások) is végez.
A Somló Volán Rt. fő működési területe Veszprém megye dél-nyugati térsége, amely Ajka, Tapolca, Sümeg és Devecser városok mellett csaknem 90 települést foglal magába. Veszprém megye többi Volán-társaságával hálózatot alkotva alapvetően a helyközi közlekedést látja el. A többi érintett Volán-társasággal együttműködve fontos szerepet tölt be a régió távolsági és helyközi közlekedési feladatainak ellátásában.
A térségre jellemző aprófalvas településszerkezet fokozott felelősséget ró a társaságra, elsősorban azért, mert az elzárt településeken (melyeknek nincs vasúti kapcsolata nagyobb településekkel) az autóbusz az egyetlen közösségi közlekedési eszköz, amely segítségével a lakosság számára az alapvető egészségügyi, kulturális, kereskedelmi szolgáltatások elérhetők.
A társaság járatai 14 170 km hosszú hálózaton közlekednek. Ebből a helyi vonalak hossza 535 km.
A Somló Volán Rt. a feladatait 153 autóbusszal látja el. Járműveinek döntő többsége a helyközi forgalomban közlekedik. A társaság biztosítja Ajka és Tapolca városok helyi járati közlekedését is. Távolsági járataival csaknem valamennyi dunántúli megyeszékhely elérhető. Budapestre naponta több járat is indul Ajkáról, Sümegről és Tapolcáról. A Somló Volán Rt. 2004-ben közel 18 millió utas közúti közösségi közlekedését biztosította. 2004-ben működéséből 2,74 milliárd forint nettó árbevétele keletkezett, amelynek több mint 87%-át az autóbusz-közlekedési tevékenység adta.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Autóbuszok motorjainak modernizálása - intézkedés megjelenítése
 
Mosóberendezések átalakítása - az intézkedés elrejtése
2005 óta , Veszélyes hulladék Környezetei javulás Gazdasági adatok
A területi igazgatóságaink gépjármű mosóinál használatos vegyszereket kiváltottuk környezetbarát vegyi anyagokkal. Az ehhez szükséges technológiai átalakításokat elsősorban saját szakembereinkkel végeztük el. Telephelyenkénti bekerülési költség 1 millió forint. A költségmegtakarítás 30%, mely az olcsóbb vegyszer, valamint a technológia egyszerűsödése miatt képződött. A beruházást környezetvédelmi szempontok is motiválták, tekintettel arra, hogy havária esetén élővízbe is kerülhetne szennyezett technológiai víz. 800 liter vegyszer kiváltása környezetbarát anyagokkal. Összes beruházás 6.4 millió Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 1 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 6 év 5 hónap
   
  Az intézkedésekhez nem tartoznak képek, diagramok.
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Motorvizsgálatok duplázása - intézkedés megjelenítése
  » Üzemanyag megtakarítás figyelő rendszer - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő