Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Somló Volán Rt.

 
Cím: 8400 Ajka, Hársfa u. 7.
Alapítás éve: 1998
Alkalmazottak száma: 481 fő
Éves forgalom: 2.83 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: személyszállítás, gépjárműjavítás, környezetvédelmi vizsgálat
Telefon: (88) 312-377
Honlap: www.somlovolan.hu
 

A cégről röviden:

A Somló Volán Rt. alapvető tevékenységi körébe a menetrendszerű közúti, távolsági (helyközi) személyszállítás, a nem menetrendszerű közúti, távolsági személyszállítás és a menetrendszerű közúti helyi személyszállítás tartozik. Alapvető feladatai mellett - a helyi adottságokat figyelembe véve - a társaság egyéb belkereskedelmi szolgáltatást (anyag, alkatrész értékesítés) és ipari tevékenységeket (műszaki szolgáltatások) is végez.
A Somló Volán Rt. fő működési területe Veszprém megye dél-nyugati térsége, amely Ajka, Tapolca, Sümeg és Devecser városok mellett csaknem 90 települést foglal magába. Veszprém megye többi Volán-társaságával hálózatot alkotva alapvetően a helyközi közlekedést látja el. A többi érintett Volán-társasággal együttműködve fontos szerepet tölt be a régió távolsági és helyközi közlekedési feladatainak ellátásában.
A térségre jellemző aprófalvas településszerkezet fokozott felelősséget ró a társaságra, elsősorban azért, mert az elzárt településeken (melyeknek nincs vasúti kapcsolata nagyobb településekkel) az autóbusz az egyetlen közösségi közlekedési eszköz, amely segítségével a lakosság számára az alapvető egészségügyi, kulturális, kereskedelmi szolgáltatások elérhetők.
A társaság járatai 14 170 km hosszú hálózaton közlekednek. Ebből a helyi vonalak hossza 535 km.
A Somló Volán Rt. a feladatait 153 autóbusszal látja el. Járműveinek döntő többsége a helyközi forgalomban közlekedik. A társaság biztosítja Ajka és Tapolca városok helyi járati közlekedését is. Távolsági járataival csaknem valamennyi dunántúli megyeszékhely elérhető. Budapestre naponta több járat is indul Ajkáról, Sümegről és Tapolcáról. A Somló Volán Rt. 2004-ben közel 18 millió utas közúti közösségi közlekedését biztosította. 2004-ben működéséből 2,74 milliárd forint nettó árbevétele keletkezett, amelynek több mint 87%-át az autóbusz-közlekedési tevékenység adta.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Autóbuszok motorjainak modernizálása - intézkedés megjelenítése
  » Mosóberendezések átalakítása - intézkedés megjelenítése
 
Motorvizsgálatok duplázása - az intézkedés elrejtése
2002 óta , Üzemanyag Környezetei javulás Gazdasági adatok
A hatóságilag előírt éves környezetvédelmi vizsgálatot az autóbuszok vonatkozásában megdupláztuk azzal a szándékkal, hogy a környezetszennyezést, valamint az ezzel társuló többlet üzemanyag felhasználást megakadályozzuk. A meglévő műszerparkunkat minimális élőmunka ráfordítással teljesen kihasználtuk, így idejekorán ki tudjuk szűrni a környezetszennyező, egyben túlfogyasztó autóbuszokat. 10 ezer literrel kevesebb üzemanyagfelhasználás. Összes beruházás 0 Ft
Összes éves működési költség 500 ezer Ft
Összes éves megtakarítás 2.4 millió Ft
Átlagos megtérülési idő azonnali
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Üzemanyag megtakarítás figyelő rendszer - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő