Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


SPAR Magyarország Kft.

 
Cím: 2060 Bicske, SPAR út
Alapítás éve: 1995
Alkalmazottak száma: 14107 fő
Éves forgalom: 397 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: Élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelem
Telefon: (20) 823-8250
Honlap: www.spar.hu
 

A cégről röviden:

A SPAR Magyarország Kft. 1990-ben jött létre, az első szupermarket Tatán nyílt meg, azóta a fejlődés folyamatos és dinamikus. A SPAR bicskei logisztikai központja 1994-ben épült, itt saját húsüzemet működtet a vállalat. Az üzlethálózat évről-évre jelentősen bővül, ezért szükségessé vált egy újabb raktárbázis megépítése, így 2008 nyarán a vállalat megnyitotta második logisztikai központját Üllőn. A vállalat történetének legnagyobb akvizícióját 2008-ban hajtotta végre, amikor átvette a Magyarországon működő teljes Plus hálózatot. Ezzel csaknem megduplázódott az üzletek száma és ezzel együtt a munkatársak létszáma is jelentősen nőtt. 2009 végén 347 SPAR szupermarketet – négy City SPAR szupermarketet –, harmincegy INTERSPAR hipermarketet és húsz Kaiser’s szupermarketet üzemeltetett. Ezzel az egymást jól kiegészítő, minőségi filozófiát tükröző üzlethálózatával a társaság Magyarország meghatározó élelmiszerkereskedelmi láncává fejlődött, és az ország szinte minden pontján megtalálható.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Áruházi „zöld” hulladék külön gyűjtése a budapesti szupermarketeknél
A legszebb mosott gyümölcs tálban – 2010 - intézkedés megjelenítése
  » Lejárt szavatossági élelmiszer hulladékok biogázüzemben történő kezelése - intézkedés megjelenítése
  » Hatékonyabb szelektálás, RR% bevezetése - intézkedés megjelenítése
 
Ürítésszámok racionalizálása - az intézkedés elrejtése
2010 óta , Üzemanyag Környezetei javulás Gazdasági adatok
A hulladékanalízis további megállapítása, hogy a kommunális gyűjtőedények nem voltak megfelelően kihasználtak, ezért az áruházi vezetőkkel egyeztetve felmértük a gyűjtőedények számának és/vagy ürítési gyakoriságának csökkentési lehetőségeit. A módosítások eredményeképpen eddig 36%-kal sikerült csökkenteni az áruházak kommunális gyűjtőedényeinek ürítés számát. 36%-kal csökkenő szállítási gyakoriság Összes beruházás 0 Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 24.7 millió Ft
Átlagos megtérülési idő azonnali
   
  Az intézkedésekhez nem tartoznak képek, diagramok.
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő