Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


SPAR Magyarország Kft.

 
Cím: 2060 Bicske, SPAR út
Alapítás éve: 1995
Alkalmazottak száma: 14107 fő
Éves forgalom: 397 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: Élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelem
Telefon: (20) 823-8250
Honlap: www.spar.hu
 

A cégről röviden:

A SPAR Magyarország Kft. 1990-ben jött létre, az első szupermarket Tatán nyílt meg, azóta a fejlődés folyamatos és dinamikus. A SPAR bicskei logisztikai központja 1994-ben épült, itt saját húsüzemet működtet a vállalat. Az üzlethálózat évről-évre jelentősen bővül, ezért szükségessé vált egy újabb raktárbázis megépítése, így 2008 nyarán a vállalat megnyitotta második logisztikai központját Üllőn. A vállalat történetének legnagyobb akvizícióját 2008-ban hajtotta végre, amikor átvette a Magyarországon működő teljes Plus hálózatot. Ezzel csaknem megduplázódott az üzletek száma és ezzel együtt a munkatársak létszáma is jelentősen nőtt. 2009 végén 347 SPAR szupermarketet – négy City SPAR szupermarketet –, harmincegy INTERSPAR hipermarketet és húsz Kaiser’s szupermarketet üzemeltetett. Ezzel az egymást jól kiegészítő, minőségi filozófiát tükröző üzlethálózatával a társaság Magyarország meghatározó élelmiszerkereskedelmi láncává fejlődött, és az ország szinte minden pontján megtalálható.

 
  Intézkedések elrejtése
 
Áruházi „zöld” hulladék külön gyűjtése a budapesti szupermarketeknél
A legszebb mosott gyümölcs tálban – 2010 - az intézkedés elrejtése
2010 óta , Hulladék A legszebb mosott gyümölcs tálban – 2010 Környezetei javulás Gazdasági adatok
A METRO Group Asset Kft. által végzett hulladékanalízis eredményeképpen megállapítottuk, hogy a települési szilárd hulladék (TSZH) mennyiségének közel 25-30%-át biológiailag lebomló hulladék (forgalomból kivont zöldség, gyümölcs) teszi ki. A magyarországi kiskereskedelmi áruházláncok közül elsőként a SPAR hálózatában került bevezetésre teszt jelleggel a zöld hulladék szervezett külön gyűjtése komposztálás céljából. A tesztidőszak tapasztalatai alapján öt ütemben kerültek bevonásra az egyes áruházak a projektbe, így 2010. szeptember elejéig a hálózatának valamennyi budapesti áruházánál megoldottá vált a zöldhulladékok külön gyűjtése. 25%-os csökkenés a lerakásra kerülő hulladék mennyiségében (740 tonna/év) Összes beruházás 0 Ft
Összes éves működési költség 7 millió Ft
Összes éves megtakarítás 8.8 millió Ft
Átlagos megtérülési idő azonnali
   
  Az intézkedésekhez nem tartoznak képek, diagramok.
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Lejárt szavatossági élelmiszer hulladékok biogázüzemben történő kezelése - intézkedés megjelenítése
  » Hatékonyabb szelektálás, RR% bevezetése - intézkedés megjelenítése
  » Ürítésszámok racionalizálása - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő