Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


SPAR Magyarország Kft.

 
Cím: 2060 Bicske, SPAR út
Alapítás éve: 1995
Alkalmazottak száma: 14107 fő
Éves forgalom: 397 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: Élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelem
Telefon: (20) 823-8250
Honlap: www.spar.hu
 

A cégről röviden:

A SPAR Magyarország Kft. 1990-ben jött létre, az első szupermarket Tatán nyílt meg, azóta a fejlődés folyamatos és dinamikus. A SPAR bicskei logisztikai központja 1994-ben épült, itt saját húsüzemet működtet a vállalat. Az üzlethálózat évről-évre jelentősen bővül, ezért szükségessé vált egy újabb raktárbázis megépítése, így 2008 nyarán a vállalat megnyitotta második logisztikai központját Üllőn. A vállalat történetének legnagyobb akvizícióját 2008-ban hajtotta végre, amikor átvette a Magyarországon működő teljes Plus hálózatot. Ezzel csaknem megduplázódott az üzletek száma és ezzel együtt a munkatársak létszáma is jelentősen nőtt. 2009 végén 347 SPAR szupermarketet – négy City SPAR szupermarketet –, harmincegy INTERSPAR hipermarketet és húsz Kaiser’s szupermarketet üzemeltetett. Ezzel az egymást jól kiegészítő, minőségi filozófiát tükröző üzlethálózatával a társaság Magyarország meghatározó élelmiszerkereskedelmi láncává fejlődött, és az ország szinte minden pontján megtalálható.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Áruházi „zöld” hulladék külön gyűjtése a budapesti szupermarketeknél
A legszebb mosott gyümölcs tálban – 2010 - intézkedés megjelenítése
  » Lejárt szavatossági élelmiszer hulladékok biogázüzemben történő kezelése - intézkedés megjelenítése
 
Hatékonyabb szelektálás, RR% bevezetése - az intézkedés elrejtése
2005 óta , Hulladék Környezetei javulás Gazdasági adatok
A METRO Group Asset Kft. által bevezetett mérőszám, a Recycling Rate (RR%) jelzi a hasznosítható hulladékok tömeg%-os arányát a települési szilárd hulladékhoz képest. Az alkalmazottak részére tartott oktatások és a folyamatos ellenőrzés eredményeként 2010-re 43%-ról 57%-ra sikerült növelni a hulladékok szelektálási arányát az Interspar áruházaknál, míg az egész hálózatot tekintve 40%-ról 47%-ra. Az eredmények javulásával fokozatosan csökken a lerakásra kerülő hulladékok mennyisége, ami a környezeti előnyök mellett jelentős gazdasági javulást is eredményez: 1%-os javulás a szelektálási arányban 3 %-os költségmegtakarítást jelent. 53%-kal több papír és 42%-kal több fólia hasznosításra történő átadása 2009-ben 2006-hoz képest Összes beruházás 0 Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 5 millió Ft
Átlagos megtérülési idő azonnali
   
  Az intézkedésekhez nem tartoznak képek, diagramok.
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Ürítésszámok racionalizálása - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő