Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Print Sisters Kft.

 
Cím: 1101 Budapest, Korponai u. 1/a
Alapítás éve: 2003
Alkalmazottak száma: 18 fő
Éves forgalom: 171 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: Alfa töltött tintapatronok, Zeta felújított lézerkazetták és kompatibilis tintapatron
Telefon: (1) 434-0000, (1) 433-5010
Honlap: www.printsisters.hu
 

A cégről röviden:

A Print Sisters Kft fennállása óta elkötelezett a környezet megóvása mellett, hisz tevékenységünk áldásos mellékhatása a veszélyes hulladéknak minősülő kiürült nyomtató-kellékanyagok termék életciklusban tartása. Mindenféle gazdasági és törvényi kényszer nélkül azon munkálkodunk, hogy újabb és újabb környezetvédelmi intézkedést vezessünk be és a dolgozók környezeti tudatát folyamatosan fejlesszük. A gyártási folyamataink kidolgozásánál figyelembe vettük a fenntarthatóság elvét, miszerint a meg nem újuló energiaforrásokat a lehető leghatékonyabban használjuk a termékeink előállításakor. Az eredmény: költséghatékony termelés, folyamatos fejlődés, csökkenő környezetterhelés. Természetesen rendelkezünk az ISO 14001 szabvánnyal, amelynek működésünk során maradéktalanul eleget is teszünk. Az elmúlt évben újabb helyiséggel bővült a telephelyünk, ahol az átvett kiürült kellékanyagokat tároljuk, így még több veszélyes hulladéktól mentesítjük a környezetet.

 
  Intézkedések elrejtése
 
Toner újratöltés - az intézkedés elrejtése
2004 óta , Veszélyes hulladék , Iroda Környezetei javulás Gazdasági adatok
A termékek életciklusának meghosszabbítása az újrahasznosítás által. Ha általunk nem hasznosítható (pl. sérült a kellékanyag), újrahasznosításra átadjuk más cégnek. Ezt weboldalunkon is propagáljuk. Az éves megtakarítás összege két részből tevődik össze. Egyrészt, ha az ügyfeleink a nálunk vásárolt felújított termékek helyett eredeti termékeket vásárolnának (az elmúlt egy év alatt eladott mennyiségek esetén) 300 millió forinttal többet kellene költeniük. Másrészt, ha mi nem újítanánk fel a kiürült kellékanyagokat, az ártalmatlanításuk (a fentiekkel azonos időszakra) 7,5 millió forintba kerülne évente. Évi 80 tonna általunk újrahasznosított üres kazetta és patron Összes beruházás 0 Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 300 millió Ft
Átlagos megtérülési idő azonnali
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Selejt újrahasznosítása
Kisvállalat kategória díjazott - 2007. - intézkedés megjelenítése
  » Papír szelektív gyűjtése - intézkedés megjelenítése
  » Csomagolóanyag szelektív gyűjtése - intézkedés megjelenítése
  » Energiatakarékos üzemeltetés - intézkedés megjelenítése
  » Irodai papír újrahasználatának optimalizálása - intézkedés megjelenítése
  » Tonerporos flakonok - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő