Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Coca-Cola HBC Magyarország Kft.

 
Cím: 2330 Dunaharaszti, Némedi út 104.
Alapítás éve: 1968
Alkalmazottak száma: 1400 fő
Éves forgalom: 77.5 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: szénsavas és szénsavmentes üdítőitalok, ásványvíz gyártása és palackozása, előforma előállítás és palackfúvás valamint hideg és meleg italautomata berendezések üzemeltetése
Telefon: (24) 500-229, (24) 201-216
Honlap: www.coca-cola.hu
 

A cégről röviden:

A Coca-Cola HBC Magyarország Kft. a 29 ország Coca-Cola palackozóüzemeit tömörítő Coca-Cola Hellenic Bottling Company cégcsoport tagja. A társaság a dunaharaszti és a zalaszentgróti ásványvíz palackozón kívül – amelyek kapacitása eléri az évi 960 millió litert – 10 regionális elosztóközpontot is üzemeltet. A Coca-Cola HBC Magyarország Kft. környezetközpontú irányítási rendszerét 2003-ban vezette be Dunaharasztiban, 2004-ben pedig megszerezte az ISO 14001 szerinti tanúsítványt, sőt egy évre rá a TCCC (The Coca-Cola Company) eKOsystem tanúsítását is, amely a „jó környezetvédelmi gyakorlat” megvalósítását szavatolja. A zalaszentgróti ásványvíz palackozó üzem 2005-ben szerezte meg ugyanezen tanúsításokat. A vállalat cégcsoportja és helyi leányvállalata egyaránt elkötelezett a hosszú távon fenntartható fejlődés biztosítása mellett. A tágabb értelemben vett környezet megóvására és a társadalom fejlődésére egyaránt gondot fordítunk a kormányzati és civil szervezetekkel karöltve tervezett, az igényekhez igazodó módon.

 
  Intézkedések elrejtése
 
CHP erőmű telepítése - az intézkedés elrejtése
2006 óta , Levegő , Energia Környezetei javulás Gazdasági adatok
A Coca-Cola Beverages kiegészült alternatív energiaforrások használatával is. Ezt az alternatív energiát a dunaharaszti telephelyen megépült CHP berendezés szolgáltatja. A 2,26 milliárd forint értékű Greenergy beruházás eredményeképpen korszerű, trigenerációs, környezetkímélő technológiára épülő erőművet helyezetünk üzembe. A kapcsolt, hideg-, hő- és villamosenergia előállítására egyaránt alkalmas erőmű hatékonysága kétszerese a hagyományos erőművekének, alkalmazásával csökken a felhasznált földgáz mennyisége és az üvegház hatású gázok kibocsátása. A költségmegtakarítás mértéke így akár 40% is lehet, s a környezet terhelése is lényegesen kisebb.
Az energia hasznosítását figyelembe véve a légszennyező anyagok, illetve az üvegházhatású gázok kibocsátása az egységnyi felhasznált energia mennyiségre vonatkoztatva kevesebb, mint fele a hagyományos erőművekéhez képest.
2 millió m3 földgáz megtakarítása évente Összes beruházás 2.16 milliárd Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 139.7 millió Ft
Átlagos megtérülési idő azonnali
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Vízfelhasználás csökkentése - intézkedés megjelenítése
  » Palackok, kupakok tömegcsökkentése - intézkedés megjelenítése
  » PET-pehely visszaforgatása - intézkedés megjelenítése
  » Fejlesztések a hulladékgazdálkodás területén - intézkedés megjelenítése
  » Elektronikus eszközök újrahasznosítása - intézkedés megjelenítése
  » Szelektív hulladékgyűjtési rendszer vidéken - intézkedés megjelenítése
  » Kétoldalas nyomtatás - intézkedés megjelenítése
  » Irodai papír újrahasznosítása - intézkedés megjelenítése
  » Vegyszerfelhasználás csökkentése - intézkedés megjelenítése
  » Üzemanyag-megtakarítás - intézkedés megjelenítése
  » Világítás korszerűsítés, légkompresszorok csoportba szervezése, mozgásérzékelők, frekvenciaváltók felszerelése. - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő