Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Solaris Trade Kft.

 
Cím: RO-530111 Csíkszereda, Bolyai u. 13/a
Alapítás éve: 1994
Alkalmazottak száma: 24 fő
Éves forgalom: 214 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: PET, PE és karton bálák
Telefon: +40 (266) 317-261
Honlap:
 

A cégről röviden:

A Solaris Trade Kft. PET (polietilén-tetraftalát), PE (polietilén), PP (polipropilén) és papírhulladék begyűjtése és értékesítése mellett, import műanyagtermékek szórásával, szivacslapok felvágásával és forgalmazásával foglalkozik. Hargita megyében a legnagyobb műanyaghulladék értékesítő cég. Elsőségét a következő eszközökkel érte el és tartja fenn: 2 présgép, 2 teherautó (3,5 tonnás), 2 haszongépjármű. 2004 szeptemberétől egy Kézdivásárhelyi (Kovászna megye) munkaponttal bővült a cég. A Solaris cégpolitikájának és hétköznapjainak homlokterében az üzleti tevékenységen túl a beszállítók hulladékról/szemétről alkotott szemléletformálása, valamint a szelektív hulladékgyűjtés fontosságának propagálása áll.

 
  Intézkedések elrejtése
 
Új munkapont létesítése - az intézkedés elrejtése
2004 óta , Hulladék , Üzemanyag Környezetei javulás Gazdasági adatok
A kézdivásárhelyi munkapont létesítése is jelentősen lecsökkenti a szállításból adódó költségeket. A begyűjtött, másodlagos nyersanyagként hasznosítható hulladék visszaforgatása a termelési láncba egyrészt közvetlenül a lokális környezetvédelemhez kapcsolódik azáltal, hogy az nem a lerakóba kerül, másrészt közvetve a globális környezetvédelemhez, a fenntartható energiaforrás használatához járul hozzá. 178,6 tonna műanyag hulladék begyűjtése, 2542,2 liter üzemanyag megtakarítása. Összes beruházás 3.2 millió Ft
Összes éves működési költség 1.9 millió Ft
Összes éves megtakarítás 5.5 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 11 hónap
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Szelektív gyűjtés - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő