Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Fővárosi Távhőszolgáltató Zrt.

 
Cím: 1116 Budapest, Kalotaszeg utca 31.
Alapítás éve: 1960
Alkalmazottak száma: 777 fő
Éves forgalom: 59.934 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: hőtermelés, távhőszolgáltatás
Telefon: (1) 463-6078
Honlap: www.fotav.hu
 

A cégről röviden:

A FŐTÁV Zrt. Magyarország legnagyobb távhőszolgáltató vállalata, amely jelenleg 240 ezer lakossági és több mint hatezer közületi és ipari felhasználó számára értékesít hőt, forróvíz formájában. Fő profilunk a hőszolgáltatás és -termelés, de a lakossági területen további, az értékesített hő felhasználását támogató tevékenységet is folytatunk. Kiemelkedő törekvésünk a felhasználók számára értékesített hő kedvező árának biztosítása. A forgalmazott hő kb. 85%-át külső forrásból vásároljuk, amelynek kb. 70%-át a legkorszerűbb, EU-minősítés szerint is nagyhatékonyságú kapcsolt energiatermeléssel állítanak elő. Együttműködünk a felhasználók hőigényének csökkentésben is, ezért a hőpiac megtartása, bővítése érdekében egyéb szolgáltatásokat – felhasználói rendszerek üzemeltetése, karbantartása, fűtéskorszerűsítés – is végzünk. A fűtéskorszerűsítéshez kapcsolódik sikeres programunk, az ÖKOPlusz is.

 
  Intézkedések elrejtése
 
ÖkoPlusz átalakítás - az intézkedés elrejtése
2008 óta , Energia Környezetei javulás Gazdasági adatok
Az ÖKOPlusz program célja a fővárosi távfűtött épületek belső fűtési rendszereinél az egyedi, automatikus szabályozás megvalósítása, továbbá a költségosztás létrehozásának támogatása és megvalósítása. 2010-ig összesen 19 épületben valósult meg az ÖKOPlusz program, amely során a lakók hődíjköltségei átlagosan 17%-kal csökkentek. Az ÖKOPlusz felújítás után a 2010-ig realizált teljes energia-megtakarítás összesen 1,973 GWh volt, míg a teljes költség-megtakarítás kb. 31,4 millió Ft. Energia megtakarítás: 3,19 GWh/év, ami 486 tonna CO2 megtakarítást eredményez évente (becsült értékek). Összes beruházás 225.5 millió Ft
Összes éves működési költség 5.565 millió Ft
Összes éves megtakarítás 70 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 3 év 3 hónap
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő