Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Samsung SDI Magyarország Zrt.

 
Cím: 2132 Göd, Ipartelep hrsz.: 6901
Alapítás éve: 2001
Alkalmazottak száma: 887 fő
Éves forgalom: 63.6 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: képcső, plazma modul
Telefon: (23) 530-807
Honlap: www.samsungsdi.com
 

A cégről röviden:

Az 1938-ban, a dél-koreai Taegu városában alapított Samsung vállalkozás mára a világ egyik vezető elektronikai vállalat csoportjává vált. A Samsung Digital Interface (SDI) termékcsoportjai a színes televízió képcsövek, plazma panelek mellett mobiltelefonok folyadékkristályos kijelzőin át, egészen az újratölthető akkumulátorokig és az érintőképernyőkig terjed. Malajzia, Mexikó, Kína, Brazilia és Németország után a vállalatóriás felépítette a mintegy 322 ezer m2-en elterülő gödi gyárát is. A 2001-es gyárinduláskor ugyan még csak a 20”-os és 21”-os képcsöveket gyártotta a vállalat, de hamarosan a nagyobb méretű 28”, 29” és 32”-os képcső méret gyártására alkalmas sorral bővítette ki a magyarországi telephelyét, ezzel Európa egyik legnagyobb katódsugárcső gyárává vált. 2007-ben a technológiai igények miatt a fő gyártóépület mintegy 12 000 m2-es bővítése valósult meg, ahol a plazmatelevíziók egyik fő alkatrészének, az ún. „modul” egységnek az összeszerelését végzik.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Levegőtisztaság-védelmi berendezés cseréje - intézkedés megjelenítése
 
Olajködleválasztó-rendszer cseréje - az intézkedés elrejtése
2007 óta , Levegő , Veszélyes hulladék Környezetei javulás Gazdasági adatok
A gyár kapacitásának bővülésekor szükségessé vált az induláskor még megfelelő berendezések fejlesztése, cseréje, így több helyen is sikeresen alkalmaztuk az elérhető legjobb technika által nyújtott lehetőségeket. Egyfelől sikeresen kiváltottuk az aktívszenes gáztisztító berendezést egy termikus regeneratív utóégetővel, mely a levegőtisztaság-védelem szempontjából létfontosságú volt. Így nagyságrendekkel tudtuk csökkenteni a szennyezett levegő kezelésére fordított költségeinket, valamint az alapanyag felhasználás mennyiségét is. Másfelől 22 vákuumszivattyú beépített olajcsapdáját váltottuk ki egy központi leválasztóval, így nem csak a rendszer kezelése vált egyszerűbbé, hanem az éves karbantartási költséget is legalább 92%-kal csökkenteni tudtuk. A jobb leválasztási hatásfoknak köszönhetően pedig csökkent a környezetterhelés is. A környezetet terhelő anyagok (olajgőz) kibocsátása éves szinten 20-30 kg-mal csökkent Összes beruházás 3 millió Ft
Összes éves működési költség 200 ezer Ft
Összes éves megtakarítás 2.4 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 1 év 4 hónap
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Préselési technológia átalakítása - intézkedés megjelenítése
  » Csomagolóanyag visszaforgatása
A legízletesebb alacsonyan csüngő gyümölcs - 2007. - intézkedés megjelenítése
  » Vegyszer visszaforgatása - intézkedés megjelenítése
  » Vízvisszaforgatás - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő