Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Samsung SDI Magyarország Zrt.

 
Cím: 2132 Göd, Ipartelep hrsz.: 6901
Alapítás éve: 2001
Alkalmazottak száma: 887 fő
Éves forgalom: 63.6 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: képcső, plazma modul
Telefon: (23) 530-807
Honlap: www.samsungsdi.com
 

A cégről röviden:

Az 1938-ban, a dél-koreai Taegu városában alapított Samsung vállalkozás mára a világ egyik vezető elektronikai vállalat csoportjává vált. A Samsung Digital Interface (SDI) termékcsoportjai a színes televízió képcsövek, plazma panelek mellett mobiltelefonok folyadékkristályos kijelzőin át, egészen az újratölthető akkumulátorokig és az érintőképernyőkig terjed. Malajzia, Mexikó, Kína, Brazilia és Németország után a vállalatóriás felépítette a mintegy 322 ezer m2-en elterülő gödi gyárát is. A 2001-es gyárinduláskor ugyan még csak a 20”-os és 21”-os képcsöveket gyártotta a vállalat, de hamarosan a nagyobb méretű 28”, 29” és 32”-os képcső méret gyártására alkalmas sorral bővítette ki a magyarországi telephelyét, ezzel Európa egyik legnagyobb katódsugárcső gyárává vált. 2007-ben a technológiai igények miatt a fő gyártóépület mintegy 12 000 m2-es bővítése valósult meg, ahol a plazmatelevíziók egyik fő alkatrészének, az ún. „modul” egységnek az összeszerelését végzik.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Levegőtisztaság-védelmi berendezés cseréje - intézkedés megjelenítése
  » Olajködleválasztó-rendszer cseréje - intézkedés megjelenítése
 
Préselési technológia átalakítása - az intézkedés elrejtése
2005 óta , Veszélyes hulladék Környezetei javulás Gazdasági adatok
A fém alkatrészek préselésekor szükséges olaj cseréjével és a kenési technológia átalakításával lehetővé vált a havi 3-4 tonna zsíroldó anyagot felhasználó mosási folyamat megszűntetése. A rendszerhez kapcsolódó leválasztó rendszer évi 28 tonna aktívszén töltet igénye is megszűnt. Ez mindkét esetben 100%-os anyagfelhasználás csökkentést vont maga után. Más esetben a felhasznált vegyszer és hulladék mennyiségét csökkentettük 30-40%-kal az alapanyag visszaforgatásának segítségével. Alapanyag zsíroldóval történő mosása (3-4 t/hó) és a leválasztó rendszer (28 t/év aktívszén) szükségtelenné vált Összes beruházás 1.5 millió Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 18.5 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 1 hónap
   
  Az intézkedésekhez nem tartoznak képek, diagramok.
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Csomagolóanyag visszaforgatása
A legízletesebb alacsonyan csüngő gyümölcs - 2007. - intézkedés megjelenítése
  » Vegyszer visszaforgatása - intézkedés megjelenítése
  » Vízvisszaforgatás - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő