Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Flextronics International Kft.

 
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Posta u 63.
Alapítás éve: 1994
Alkalmazottak száma: 10000 fő
Éves forgalom: 816.4 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: híradástechnikai, háztartási telekommunikációs eszközök gyártása és disztribúciója, műanyagipari termékek gyártása
Telefon: (92) 507-050
Honlap: www.flextronics.com
 

A cégről röviden:

A singapouri székhelyű Flextronics az elektronikai ipar gyártó, beszállító cége. Erőfeszítéseinek köszönhetően az innovatív termék-és folyamatfejlesztés, gyártás, és a logisztikai szolgáltatások terén a cég ma vezető szerepet tölt be az elektronikai eszközöket gyártó vállalatok között.
Öt kontinens 29 országában van jelen, összforgalma 14.5 milliárd dollár volt a 2004 március 31-ével záródó pénzügyi évben.
Ez a kiterjedt háttér lehetővé teszi, hogy egy gördülékenyen működő ellátási láncot kiépítve a kulcsfontosságú piacokon hozzá tudunk járulni vásárlóink hatékony működéséhez. Magyarországon Tabon, Sárváron, Nyíregyházán és Zalaegerszegen van jelen.
A Nyugat Magyarországi Ipari Park (WHIP) a sárvári és a zalaegerszegi parkok egyesítésével komplex szolgáltatást nyújt a vevőinknek a műanyagipari műveletektől a nyomtatott áramköri lapok összeszerelésén keresztül a termékbefejezés és logisztikai szolgáltatásig. Az 5 gyáregységet magában foglaló Ipari park közel 10 ezer embert foglalkoztat.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Szelektív hulladékgyűjtés fejlesztése - intézkedés megjelenítése
  » IC-tároló tálcák szelektív gyűjtése újrahasználatra - intézkedés megjelenítése
  » Egyutas fa raklapok hulladékainak újrahasznosítása - intézkedés megjelenítése
  » Elektronikai selejt visszaforgatása
A legszebb mosott gyümölcs tálban - 2004. - intézkedés megjelenítése
 
Lakkozási technológia fejlesztése - az intézkedés elrejtése
2003 óta , Hulladék , Veszélyes hulladék Környezetei javulás Gazdasági adatok
A sárvári Enclosures (műanyagipari) részlegünk a múlt évben a lakkozási technológia fejlesztését irányozta elő. A kézi lakkozáshoz felhasznált lakk mennyiségének csökkentését megcélozva a felső tartályos szórópisztolyokat nyomótartályos pisztolyokra cseréltük. A beruházás eredményeképpen a lakkfogyás nem változott jelentősen, viszont a lakkozási minőség javulása - a selejtek mennyiségének csökkenése - visszaigazolta a beruházás jogosságát. A lakkozás másik környezeti problémája a lakkozó kabinok oldalára kerülő lakkréteg eltávolítása. Ezt korábban halogéntartamú tépőlakkal oldottuk meg, mely használat után veszélyes hulladékként jelentkezett. A próbák és számítások alapján a halogénezett szerves oldószer alapú tépőlakkot kenőzsír-réteggel helyettesítettük. Ennek az alkalmazása egyrészt anyagköltségben kedvezőbb, eltávolítása könnyebb, mint a tépőlakké, a tisztítási, karbantartási idő a felére csökkent, másrészt használata nem jár káros légszennyező-anyag kibocsátással. Évi 1 tonna halogéntartalmú tépőlakk használatának kiváltása Összes beruházás 2.8 millió Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 4.1 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 8 hónap
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Tamponfestés, klisémosás - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő