Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Flextronics International Kft.

 
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Posta u 63.
Alapítás éve: 1994
Alkalmazottak száma: 10000 fő
Éves forgalom: 816.4 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: híradástechnikai, háztartási telekommunikációs eszközök gyártása és disztribúciója, műanyagipari termékek gyártása
Telefon: (92) 507-050
Honlap: www.flextronics.com
 

A cégről röviden:

A singapouri székhelyű Flextronics az elektronikai ipar gyártó, beszállító cége. Erőfeszítéseinek köszönhetően az innovatív termék-és folyamatfejlesztés, gyártás, és a logisztikai szolgáltatások terén a cég ma vezető szerepet tölt be az elektronikai eszközöket gyártó vállalatok között.
Öt kontinens 29 országában van jelen, összforgalma 14.5 milliárd dollár volt a 2004 március 31-ével záródó pénzügyi évben.
Ez a kiterjedt háttér lehetővé teszi, hogy egy gördülékenyen működő ellátási láncot kiépítve a kulcsfontosságú piacokon hozzá tudunk járulni vásárlóink hatékony működéséhez. Magyarországon Tabon, Sárváron, Nyíregyházán és Zalaegerszegen van jelen.
A Nyugat Magyarországi Ipari Park (WHIP) a sárvári és a zalaegerszegi parkok egyesítésével komplex szolgáltatást nyújt a vevőinknek a műanyagipari műveletektől a nyomtatott áramköri lapok összeszerelésén keresztül a termékbefejezés és logisztikai szolgáltatásig. Az 5 gyáregységet magában foglaló Ipari park közel 10 ezer embert foglalkoztat.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Szelektív hulladékgyűjtés fejlesztése - intézkedés megjelenítése
  » IC-tároló tálcák szelektív gyűjtése újrahasználatra - intézkedés megjelenítése
  » Egyutas fa raklapok hulladékainak újrahasznosítása - intézkedés megjelenítése
  » Elektronikai selejt visszaforgatása
A legszebb mosott gyümölcs tálban - 2004. - intézkedés megjelenítése
  » Lakkozási technológia fejlesztése - intézkedés megjelenítése
 
Tamponfestés, klisémosás - az intézkedés elrejtése
2003 óta , Energia , Veszélyes hulladék Környezetei javulás Gazdasági adatok
A klisémosás fejlesztése szintén jelentős pozitív anyagi megtérüléssel járt Sárváron, mely példán keresztül a zalaegerszegi gyáregység már a hatékonyabb technológiába ruházott be.
A Tamponfestési technológia kiszolgáló tevékenysége a klisék tisztítása, melyet korábban szerves oldószerrel, kézzel végeztek. A technológiából légszennyező pontforráson keresztül távozott a mosófolyadék oldószere a mosási folyamatok során. Ultrahangos mosóberendezés vásárlásával lehetőség nyílt a mosófolyadék lecserélésére. Mivel a kézi erő kiiktatásra került, a korábbi nyitott rendszer kvázi zárt rendszerűvé vált. A légszennyező-anyag kibocsátás megszűnt, valamint a használt mosófolyadék mennyisége is 50%-kal csökkent.
50%-al kevesebb mosófolyadék, évi 200 literrel kevesebb veszélyes hulladék. Összes beruházás 3 millió Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 800 ezer Ft
Átlagos megtérülési idő 3 év 9 hónap
   
  Az intézkedésekhez nem tartoznak képek, diagramok.
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő