Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Miskolci Hőszolgáltató Kft.

 
Cím: 3534 Miskolc, Gagarin u. 52.
Alapítás éve: 1992
Alkalmazottak száma: 346 fő
Éves forgalom: 6.2 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: távhőszolgáltatás, forróvíz-előállítás
Telefon: (46) 533-120
Honlap: www.miho.hu
 

A cégről röviden:

A Miskolci Hőszolgáltató Kft. tevékenységi köre - fűtés, használati melegvíz ellátása és az ezzel kapcsolatos, jogszabályokban előírt feladatok ellátása - Miskolc Megyei Jogú Város közigazgatási területére terjed ki. Lakossági felhasználóink száma: 31 253, míg közületi felhasználó 982 db. Lekötött hőteljesítményünk 218,94 MW. Szolgáltatott melegvíz mennyiségünk 1 131 157 m3/év, míg termelt hőmennyiségünk 1 790 995 GJ (2005).
Társaságunk elődjeivel együtt - az elérhető legjobb technika lehetőségeinek alkalmazásával - folyamatos fejlődésen ment keresztül. A 80-as években megindultak az energiaracionalizálási programok, elképzelések megvalósításai a környezetet károsító tüzelőanyagok kiváltására (szén, fűtőolaj), a környezetet kevésbé károsító tüzelőanyag, a földgáz használatára. A 90-es években a környezetvédelmi- és energiacsökkentési tevékenységekre - a korszerű, energiatakarékos nitrogén-oxid szegény égők alkalmazására - irányul a cég versenyképességének fenntartása.
Napjainkban fokozottan előtérbe kerül az automatizált folyamatok, valamint a megújuló energiaforrások alternatíváinak kiaknázása az olcsó, kényelmes, biztonságos, s nem utolsósorban környezetbarát tüzelési módokat illetően. Társaságunk Miskolc Megyei Jogú Város stratégiai működésének meghatározó részese.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Napkollektor - intézkedés megjelenítése
  » Hőhasznosítás - intézkedés megjelenítése
  » Hőközpontok átalakítása változó tömegáramúvá - intézkedés megjelenítése
 
Szelektív hulladékgyűjtés - az intézkedés elrejtése
2004 óta , Hulladék Környezetei javulás Gazdasági adatok
Melléktevékenységként” jelenik meg a Mihő Kft. életében a hulladékgazdálkodás, gondot fordítva a hulladékok szakszerű kezelésére a megelőzés, minimalizálás, újrahasználat, újrafeldolgozás energia-visszanyerés, deponálás sorrendjében.
Kommunális-, veszélyes-, építési hulladékainkat szelektíven gyűjtjük, s adjuk át másodnyersanyag hasznosításra, mellyel nemcsak költségeinket csökkentjük.
papír, műanyag, fémhulladék értékesítése
építési törmelék szelektálása, újrahasznosításra történő átadása
Összes beruházás 131 ezer Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 1.46 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 1 hónap
   
  Az intézkedésekhez nem tartoznak képek, diagramok.
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Saját vízbázis kialakítása - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő