Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Miskolci Hőszolgáltató Kft.

 
Cím: 3534 Miskolc, Gagarin u. 52.
Alapítás éve: 1992
Alkalmazottak száma: 346 fő
Éves forgalom: 6.2 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: távhőszolgáltatás, forróvíz-előállítás
Telefon: (46) 533-120
Honlap: www.miho.hu
 

A cégről röviden:

A Miskolci Hőszolgáltató Kft. tevékenységi köre - fűtés, használati melegvíz ellátása és az ezzel kapcsolatos, jogszabályokban előírt feladatok ellátása - Miskolc Megyei Jogú Város közigazgatási területére terjed ki. Lakossági felhasználóink száma: 31 253, míg közületi felhasználó 982 db. Lekötött hőteljesítményünk 218,94 MW. Szolgáltatott melegvíz mennyiségünk 1 131 157 m3/év, míg termelt hőmennyiségünk 1 790 995 GJ (2005).
Társaságunk elődjeivel együtt - az elérhető legjobb technika lehetőségeinek alkalmazásával - folyamatos fejlődésen ment keresztül. A 80-as években megindultak az energiaracionalizálási programok, elképzelések megvalósításai a környezetet károsító tüzelőanyagok kiváltására (szén, fűtőolaj), a környezetet kevésbé károsító tüzelőanyag, a földgáz használatára. A 90-es években a környezetvédelmi- és energiacsökkentési tevékenységekre - a korszerű, energiatakarékos nitrogén-oxid szegény égők alkalmazására - irányul a cég versenyképességének fenntartása.
Napjainkban fokozottan előtérbe kerül az automatizált folyamatok, valamint a megújuló energiaforrások alternatíváinak kiaknázása az olcsó, kényelmes, biztonságos, s nem utolsósorban környezetbarát tüzelési módokat illetően. Társaságunk Miskolc Megyei Jogú Város stratégiai működésének meghatározó részese.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Napkollektor - intézkedés megjelenítése
 
Hőhasznosítás - az intézkedés elrejtése
2003 óta , Energia Környezetei javulás Gazdasági adatok
Társaságunk 11 kazánházából háromban – Hőtermelő üzem, Diósgyőri kazánház, Bulgárföldi kazánház – a hagyományos energia-előállítási módszerek (gázkazánok) mellett – egy külső cég által telepített – gázmotorokkal kapcsolt energiatermelés is történik. A kapcsolt energiatermelésből származó hulladékhő megvételével a Mihő Kft. nyáron a teljes HMV-t elő tudja állítani a felhasználók részére, míg télen szolgáltatásunk mintegy 35-40 %-át fedezi. A kazánok károsanyag-kibocsátása a nyári időszakra gyakorlatilag nullára csökken. A hulladékhő hasznosításával kb. 13 millió m3 gázfelhasználást váltunk ki évente. Összes beruházás 342 millió Ft
Összes éves működési költség 114 millió Ft
Összes éves megtakarítás 371 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 1 év 4 hónap
   
  Az intézkedésekhez nem tartoznak képek, diagramok.
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Hőközpontok átalakítása változó tömegáramúvá - intézkedés megjelenítése
  » Szelektív hulladékgyűjtés - intézkedés megjelenítése
  » Saját vízbázis kialakítása - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő