Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Holcim Hungária Zrt. - Pomázi Betonüzem

 
Cím: 2013 Pomáz, Céhmester u. Pf. 210.
Alapítás éve: 2004
Alkalmazottak száma: 4 fő
Éves forgalom: 890 millió Ft
Fő termékek, szolgáltatások: beton, kavics
Telefon: (1) 398-6000
Honlap: www.holcim.hu
 

A cégről röviden:

A Holcim a világ vezető cement-, kavics- és betongyártó vállalatainak egyike. A svájci eredetű, közel egy évszázados múltra visszatekintő vállalkozást ma az építőanyag-világpiac egyik legerősebb szereplőjeként tartják számon, amely a Föld több mint hetven országában képviselteti magát. Magyarországon két cementgyárat működtet, és több mint 40 betonüzemmel és két kavicsbányával rendelkezik. Folyamatos fejlesztései és beruházásai hozzájárulnak ahhoz, hogy a vállalat a cement- és betongyártásban az elérhető legjobb technológiát alkalmazza, melynek jellemzői az alacsony fajlagos energiafelhasználás, a zárt technológia és a szigorú környezeti előírásoknak megfelelő emissziós határértékek maradéktalan betartása. A minőség, a környezetvédelem és a biztonság érdekében a vállalat integrált irányítási rendszert működtet (ISO 9002, ISO 14001, OHSAS 18001).

 
  Intézkedések elrejtése
  » Beton újrahasznosítása
A legnagyobb magasan csüngő gyümölcs - 2007. - intézkedés megjelenítése
 
Esővíz felhasználása a betongyártáshoz - az intézkedés elrejtése
2004 óta , Víz Környezetei javulás Gazdasági adatok
A betonüzemben két darab, egyenként 80 m3-es víztározó tank szolgál az esővíz és az üzem területén fúrt kút vizének a tárolására. A betongyártáshoz teljes mértékben az esővízgyűjtőben összegyűlt vizet hasznosítják, ivóvíz nem kerül a rendszerbe, azt a munkatársak higiéniai szükségleteire használják. Így az üzemben kizárólag kommunális szennyvíz keletkezik. Az üzem területén kialakított kertet is a fúrt kút vizével öntözik. Éves szinten 11 500 m3-rel kevesebb víz a városi hálózatból Összes beruházás 23 millió Ft
Összes éves működési költség 700 ezer Ft
Összes éves megtakarítás 5 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 5 év 4 hónap
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő