Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


GE Hungary Zrt. - Fényforrásgyár Nagykanizsa

 
Cím: 8800 Nagykanizsa, Kinizsi u. 97.
Alapítás éve: 1965
Alkalmazottak száma: 4456 fő
Éves forgalom: 50 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: normál és dekorációs lámpák, autó-segédvilágítási lámpák, kompakt fénycsövek, üvegolvasztás, üvegbura-gyártás
Telefon: (93) 504-174
Honlap: www.ge.com
 

A cégről röviden:

Magyarország régi múltra visszatekintő, legnagyobb iparvállalatát az 1896-ban alapított Tungsram Rt-t a 90-es évek elején megvette a General Electric, az Amerikai Egyesült Államok egyik legnagyobb multinacionális vállalata. A Nagykanizsán 1965-ben épült Fényforrásgyár mára a világ egyik vezető fényforrásgyárává vált, melynek nagyságára jellemző, hogy több száz különböző típusú fényforrásból 2004-ben több mint 1 milliárd darabot állított elő, üvegburából 800 millió darabot gyártott.
A negyvenedik évfordulóját ünneplő gyár ma már több mint 4000 embernek ad biztos megélhetést, emberközpontú, világszínvonalú munkahelyet, ahol a környezet védelme és a munkabiztonság kiemelt fontosságú. A termék- és technológiafejlesztéssel egyidejűleg teremtjük meg a környezetvédelem elérhető feltételeit. Mindezekre jó példa az energiatakarékos kompakt fénycső termékek és technológiájuk folyamatos korszerűsítése, a Genura lámpa kifejlesztése, mely világszabadalom. Ez a termék kiváltja a normál izzólámpák használatát a lakáskultúrában, fénye ötödakkora teljesítményfelvétel mellett azonos egy 100W-os reflektor típusú lámpával, élettartama 10 db izzólámpáéval azonos.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Sűrített levegő nyomásának csökkentése, energiafigyelő rendszer
A legízletesebb alacsonyan csüngő gyümölcs - 2004. - intézkedés megjelenítése
  » Szervesoldószer tartalmú készítmények újrahasznosítása - intézkedés megjelenítése
  » Veszélyes hulladék csökkentése - intézkedés megjelenítése
 
Olajleválasztás és visszaforgatás - az intézkedés elrejtése
2004 óta , Anyagfelhasználás , Veszélyes hulladék Környezetei javulás Gazdasági adatok
Az üvegbura gyártásánál szükséges a gyártóformák olajozása. A burák formázása során felszabadult olaj az elszívó-vezeték falára került, tisztítás után veszélyes hulladékként kezeltük. Az elszívó-vezetékbe beépített leválasztóval jelentős mennyiségű olajat választunk le, mely ismételt felhasználásra kerül. A beépített zárt tartályban lévő fémkeretes hengeres szűrőre kicsapódó olaj visszafolyik egy tartályba, illetve a 2 hetenkénti szűrőtisztítás során a szűrőn maradó olaj is felhasználható. Évente 2,4 tonna olaj kerül újrafelhasználásra Összes beruházás 5.3 millió Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 1.2 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 4 év 5 hónap
   
  Az intézkedésekhez nem tartoznak képek, diagramok.
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Elektrosztatikus burabevonás - intézkedés megjelenítése
  » Vákuum szivattyúk alkalmazása - intézkedés megjelenítése
  » Grafikás gyűjtődobozok újrahasznosítása - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő