Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


GE Hungary Zrt. - Fényforrásgyár Nagykanizsa

 
Cím: 8800 Nagykanizsa, Kinizsi u. 97.
Alapítás éve: 1965
Alkalmazottak száma: 4456 fő
Éves forgalom: 50 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: normál és dekorációs lámpák, autó-segédvilágítási lámpák, kompakt fénycsövek, üvegolvasztás, üvegbura-gyártás
Telefon: (93) 504-174
Honlap: www.ge.com
 

A cégről röviden:

Magyarország régi múltra visszatekintő, legnagyobb iparvállalatát az 1896-ban alapított Tungsram Rt-t a 90-es évek elején megvette a General Electric, az Amerikai Egyesült Államok egyik legnagyobb multinacionális vállalata. A Nagykanizsán 1965-ben épült Fényforrásgyár mára a világ egyik vezető fényforrásgyárává vált, melynek nagyságára jellemző, hogy több száz különböző típusú fényforrásból 2004-ben több mint 1 milliárd darabot állított elő, üvegburából 800 millió darabot gyártott.
A negyvenedik évfordulóját ünneplő gyár ma már több mint 4000 embernek ad biztos megélhetést, emberközpontú, világszínvonalú munkahelyet, ahol a környezet védelme és a munkabiztonság kiemelt fontosságú. A termék- és technológiafejlesztéssel egyidejűleg teremtjük meg a környezetvédelem elérhető feltételeit. Mindezekre jó példa az energiatakarékos kompakt fénycső termékek és technológiájuk folyamatos korszerűsítése, a Genura lámpa kifejlesztése, mely világszabadalom. Ez a termék kiváltja a normál izzólámpák használatát a lakáskultúrában, fénye ötödakkora teljesítményfelvétel mellett azonos egy 100W-os reflektor típusú lámpával, élettartama 10 db izzólámpáéval azonos.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Sűrített levegő nyomásának csökkentése, energiafigyelő rendszer
A legízletesebb alacsonyan csüngő gyümölcs - 2004. - intézkedés megjelenítése
  » Szervesoldószer tartalmú készítmények újrahasznosítása - intézkedés megjelenítése
 
Veszélyes hulladék csökkentése - az intézkedés elrejtése
2000 óta , Veszélyes hulladék Környezetei javulás Gazdasági adatok
A kittmassza (a fényforrás üvegtestének és fémfejének kötését biztosító vegyitermék) hulladék mennyiségét visszaszorítottuk szervezési és műszaki intézkedésekkel. A gyártósorokra optimalizáltuk a kittmassza rendelését, gyártásprogramozást hajtottunk végre, növeltük a felhasználási időt, az alsó tartályos fejkenőgépeket kiváltottuk felső tartályosra. Így nem használunk PE zsákot, tehát nem keletkezik veszélyes hulladék sem. Az alsó tartályos gépben a fóliazsákból egy pneumatikus henger préselte ki a kittmasszát, melynek következtében kb. 5 kg „kittmassza-pogácsa” maradt a fólia-zsákba gyűrve, amely veszélyes hulladékká vált 17,6%-kal csökkent a veszélyes hulladéknak számító kittmassza-maradék az első évben Összes beruházás 0 Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 2.6 millió Ft
Átlagos megtérülési idő azonnali
   
  Az intézkedésekhez nem tartoznak képek, diagramok.
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Olajleválasztás és visszaforgatás - intézkedés megjelenítése
  » Elektrosztatikus burabevonás - intézkedés megjelenítése
  » Vákuum szivattyúk alkalmazása - intézkedés megjelenítése
  » Grafikás gyűjtődobozok újrahasznosítása - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő