Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanumlányi és Információs Központ (TIK)

 
Cím: 6722 Szeged, Ady tér 10.
Alapítás éve: 2000
Alkalmazottak száma: 7643 fő
Éves forgalom: 0 Ft
Fő termékek, szolgáltatások: felsőoktatás
Telefon: (62) 546-617
Honlap: www.u-szeged.hu
 

A cégről röviden:

A Szegedi Tudományegyetem könyvtáraként és konferencia központjaként működő létesítményt 2004. december 13-án vették használatba. A József Attila nevét viselő TIK a belvárosban épült fel, két egyetemi épület közé ékelődve, és azokat össze is kötve, ahol naponta mintegy 4000 látogató fordul meg. A TIK két alapvető nagy egységet foglal magába. Az egyik az Egyetemi Könyvtár, amely Magyarország egyik legjelentősebb gyűjteményét birtokolja. A másik a régió legnagyobb kongresszusi központja, mely egy 685 fős színházteremmel is rendelkezik. A TIK-ben egyszerre több mint ezer ember tud tanulni, és a négy termében egyidőben akár 1300 fő hallgathat előadásokat. A szolgáltatások között megtaláljuk a számítógépes kabinetet közel 300 szabad felhasználású géppel, a Hallgatói Önkormányzatot, a Hallgatói Szolgáltató Irodát, az Egyetemi Életvezetési Központot, az Egyetemi Ajándékboltot és a terasszal bővíthető Egyetemi Kávézót. A TIK talán legérdekesebb része a belső udvara, az Átrium, amely teret biztosít a szegedi nagyrendezvényeknek, protokoll fogadásoknak, kiállítások rendezésének.

 
  Intézkedések elrejtése
 
Napkollektor telepítése - az intézkedés elrejtése
2008 óta , Energia Környezetei javulás Gazdasági adatok
Használati melegvíz rendszerünket a tetőre telepített napkollektor látja el. Az 54 m2 felülettel rendelkező, vákuumcsöves VIESSMANN rendszer elégséges kapacitással bír ahhoz, hogy a nyári hónapok során a földgáz-üzemű kazán teljes mértékben kiiktatható legyen. Földgáz megtakarítás: 30 ezer m3/év CO2 kibocsátás csökkenés egyenértéke: 55 tonna/év Összes beruházás 24 millió Ft
Összes éves működési költség 300 ezer Ft
Összes éves megtakarítás 4.5 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 5 év 9 hónap
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Mozgásérzékelős vezérlések beépítése - intézkedés megjelenítése
  » Csaptelepek kiegészítése perlátorral - intézkedés megjelenítése
  » Vízlágyító berendezések telepítése - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő