Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanumlányi és Információs Központ (TIK)

 
Cím: 6722 Szeged, Ady tér 10.
Alapítás éve: 2000
Alkalmazottak száma: 7643 fő
Éves forgalom: 0 Ft
Fő termékek, szolgáltatások: felsőoktatás
Telefon: (62) 546-617
Honlap: www.u-szeged.hu
 

A cégről röviden:

A Szegedi Tudományegyetem könyvtáraként és konferencia központjaként működő létesítményt 2004. december 13-án vették használatba. A József Attila nevét viselő TIK a belvárosban épült fel, két egyetemi épület közé ékelődve, és azokat össze is kötve, ahol naponta mintegy 4000 látogató fordul meg. A TIK két alapvető nagy egységet foglal magába. Az egyik az Egyetemi Könyvtár, amely Magyarország egyik legjelentősebb gyűjteményét birtokolja. A másik a régió legnagyobb kongresszusi központja, mely egy 685 fős színházteremmel is rendelkezik. A TIK-ben egyszerre több mint ezer ember tud tanulni, és a négy termében egyidőben akár 1300 fő hallgathat előadásokat. A szolgáltatások között megtaláljuk a számítógépes kabinetet közel 300 szabad felhasználású géppel, a Hallgatói Önkormányzatot, a Hallgatói Szolgáltató Irodát, az Egyetemi Életvezetési Központot, az Egyetemi Ajándékboltot és a terasszal bővíthető Egyetemi Kávézót. A TIK talán legérdekesebb része a belső udvara, az Átrium, amely teret biztosít a szegedi nagyrendezvényeknek, protokoll fogadásoknak, kiállítások rendezésének.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Napkollektor telepítése - intézkedés megjelenítése
 
Mozgásérzékelős vezérlések beépítése - az intézkedés elrejtése
2008 óta , Energia Környezetei javulás Gazdasági adatok
A mélygarázs, a lépcsőházak, illetve a menekülési útvonalak világítását mozgásérzékelős vezérlés beépítésével racionalizáltuk. A könyvári olvasótermek világításának vezérlését fényerősség szabályozó megoldással egészítettük ki. Az olvasótermeket üvegfelületek határolják, így a megvilágítás igénye nagymértékben függ az éppen aktuális külső időjárástól. A módosított vezérlés ebből a szempontból optimalizálja a villamosenergia felhasználást úgy, hogy közben a világítás intenzitása a szükséges mértékű. Villamosenergia-megtakarítás: 250 MWh/év CO2-kibocsátás csökkenés egyenértéke: 40 tonna/év Összes beruházás 650 ezer Ft
Összes éves működési költség 150 ezer Ft
Összes éves megtakarítás 10.5 millió Ft
Átlagos megtérülési idő azonnali
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Csaptelepek kiegészítése perlátorral - intézkedés megjelenítése
  » Vízlágyító berendezések telepítése - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő