Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanumlányi és Információs Központ (TIK)

 
Cím: 6722 Szeged, Ady tér 10.
Alapítás éve: 2000
Alkalmazottak száma: 7643 fő
Éves forgalom: 0 Ft
Fő termékek, szolgáltatások: felsőoktatás
Telefon: (62) 546-617
Honlap: www.u-szeged.hu
 

A cégről röviden:

A Szegedi Tudományegyetem könyvtáraként és konferencia központjaként működő létesítményt 2004. december 13-án vették használatba. A József Attila nevét viselő TIK a belvárosban épült fel, két egyetemi épület közé ékelődve, és azokat össze is kötve, ahol naponta mintegy 4000 látogató fordul meg. A TIK két alapvető nagy egységet foglal magába. Az egyik az Egyetemi Könyvtár, amely Magyarország egyik legjelentősebb gyűjteményét birtokolja. A másik a régió legnagyobb kongresszusi központja, mely egy 685 fős színházteremmel is rendelkezik. A TIK-ben egyszerre több mint ezer ember tud tanulni, és a négy termében egyidőben akár 1300 fő hallgathat előadásokat. A szolgáltatások között megtaláljuk a számítógépes kabinetet közel 300 szabad felhasználású géppel, a Hallgatói Önkormányzatot, a Hallgatói Szolgáltató Irodát, az Egyetemi Életvezetési Központot, az Egyetemi Ajándékboltot és a terasszal bővíthető Egyetemi Kávézót. A TIK talán legérdekesebb része a belső udvara, az Átrium, amely teret biztosít a szegedi nagyrendezvényeknek, protokoll fogadásoknak, kiállítások rendezésének.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Napkollektor telepítése - intézkedés megjelenítése
  » Mozgásérzékelős vezérlések beépítése - intézkedés megjelenítése
 
Csaptelepek kiegészítése perlátorral - az intézkedés elrejtése
2009 óta , Víz Környezetei javulás Gazdasági adatok
A vizesblokkok csaptelepeit ún. perlátorokkal egészítettük ki, illetve csökkentettük a hálózati víznyomást a vizesblokkokban, ami kisebb vízfelhasználás mellett is azonos komfortérzetet biztosít, ezáltal a víz- és energiatakarékosság eszköze. Hálózati ivóvíz megtakarítás 160 m3/év Összes beruházás 40 ezer Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 110 ezer Ft
Átlagos megtérülési idő 4 hónap
   
  Az intézkedésekhez nem tartoznak képek, diagramok.
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Vízlágyító berendezések telepítése - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő