Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Egyesült Vegyiművek Zrt.

 
Cím: 1172 Budapest, Cinkotai út 26.
Alapítás éve: 1957
Alkalmazottak száma: 362 fő
Éves forgalom: 7.27 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: mosó és mosogatószerek, öblítők, padló- és bútorápoló szerek, habfürdők, samponok, kozmetikumok és különféle ipari segédanyagok
Telefon: (1) 253-1536
Honlap: www.evmrt.hu
 

A cégről röviden:

Az Egyesült Vegyiművek több vegyipari területen tevékenykedő cég összevonásával jött létre 1957-ben. 1992. július 1-én az állami vállalat Részvénytársasággá alakult egy telephellyel. Az EVM Rt. telephelye Budapest régi peremkerületében, Rákosligeten a XVII. kerületben helyezkedik el. A villamos energia, illetve hő termelésére egy gőzturbinát üzemeltetünk.
Cégünknél 1995-től minőségbiztosítási rendszer, 2000-től pedig az MSZ EN ISO 14001:1997 szabvány szerint kialakított környezetirányítási rendszert is magában foglaló integrált minőség- és környezetirányítási rendszert működik. Környezeti politikánkban többek között célul tűztük ki a környezetkímélő termékek fejlesztését, a keletkező hulladékok mennyiségének csökkentését és megfelelő kezelését, a hatékony energiagazdálkodást és a szennyvíz minőségi paramétereinek javítását, mely kitűzött feladatok jól tükrözik a felsővezetés környezetvédelmi elkötelezettségét.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Szelektív hulladékgyűjtés - intézkedés megjelenítése
  » Fűtési rendszer átalakítása, valamint a gőzszolgáltatás optimalizálása - intézkedés megjelenítése
  » Termékcsoport termékeinek egymás után gyártása - intézkedés megjelenítése
  » Kisebb kapacitású vízlágyító (anioncserélő) berendezés beépítése - intézkedés megjelenítése
 
Zárt szelvényű szennyvízmennyiség-mérő beépítése - az intézkedés elrejtése
2003 óta , Víz Környezetei javulás Gazdasági adatok
Az önkontroll bevezetésével párhuzamosan a felhasznált vízmennyiség és a kibocsátott szennyvízmennyiség becslése között jelentős eltéréseket találtunk a napi adatok elemzése után. Egyértelmű volt, hogy zárt szelvényű szennyvízmennyiség-mérő beépítésével jelentősen csökkenthető a kifizetett csatornadíj. A szennyvízmennyiség-mérő beépítése után azonban már az is kiderült, hogy az ivóvíz vételezés nagyobb az indokoltnál. Az ivóvízhálózat ellenőrzése után számos helyen találtunk csőtörést, melyek megszüntetésével csökkent az ivóvíz-felhasználás is. elsősorban gazdasági haszon: 18.000 m3 szennyvízdíj megtakarítása Összes beruházás 7.5 millió Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 8 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 11 hónap
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő