Nyerjen ötleteket és inspirációt, hogy az Ön vállalatánál milyen intézkedésekkel érhető el környezeti és gazdasági megtakarítás. Az adatbázis az évek során összegyűlt megvalósult intézkedéseket foglalja össze.


Egyesült Vegyiművek Zrt.

 
Cím: 1172 Budapest, Cinkotai út 26.
Alapítás éve: 1957
Alkalmazottak száma: 362 fő
Éves forgalom: 7.27 milliárd Ft
Fő termékek, szolgáltatások: mosó és mosogatószerek, öblítők, padló- és bútorápoló szerek, habfürdők, samponok, kozmetikumok és különféle ipari segédanyagok
Telefon: (1) 253-1536
Honlap: www.evmrt.hu
 

A cégről röviden:

Az Egyesült Vegyiművek több vegyipari területen tevékenykedő cég összevonásával jött létre 1957-ben. 1992. július 1-én az állami vállalat Részvénytársasággá alakult egy telephellyel. Az EVM Rt. telephelye Budapest régi peremkerületében, Rákosligeten a XVII. kerületben helyezkedik el. A villamos energia, illetve hő termelésére egy gőzturbinát üzemeltetünk.
Cégünknél 1995-től minőségbiztosítási rendszer, 2000-től pedig az MSZ EN ISO 14001:1997 szabvány szerint kialakított környezetirányítási rendszert is magában foglaló integrált minőség- és környezetirányítási rendszert működik. Környezeti politikánkban többek között célul tűztük ki a környezetkímélő termékek fejlesztését, a keletkező hulladékok mennyiségének csökkentését és megfelelő kezelését, a hatékony energiagazdálkodást és a szennyvíz minőségi paramétereinek javítását, mely kitűzött feladatok jól tükrözik a felsővezetés környezetvédelmi elkötelezettségét.

 
  Intézkedések elrejtése
  » Szelektív hulladékgyűjtés - intézkedés megjelenítése
 
Fűtési rendszer átalakítása, valamint a gőzszolgáltatás optimalizálása - az intézkedés elrejtése
2001 óta , Energia Környezetei javulás Gazdasági adatok
A gőzzel működő fűtési rendszert melegvizes rendszerré alakítottuk át, valamint az üzemek termeléséhez igazítottuk a gőztermelést, ezáltal jelentős megtakarításokat értünk el (csökkent a felhasznált gázmennyiség). 600 ezer m3 földgáz/év megtakarítása Összes beruházás 7.2 millió Ft
Összes éves működési költség 0 Ft
Összes éves megtakarítás 20 millió Ft
Átlagos megtérülési idő 4 hónap
   
  Képek, diagramok megjelenítése
   
  Hozzászólások megjelenítése (0 db hozzászólás) (Hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges)
  » Termékcsoport termékeinek egymás után gyártása - intézkedés megjelenítése
  » Kisebb kapacitású vízlágyító (anioncserélő) berendezés beépítése - intézkedés megjelenítése
  » Zárt szelvényű szennyvízmennyiség-mérő beépítése - intézkedés megjelenítése

Összes beruházás
Összes éves működési költség
Összes éves megtakarítás
Megtérülési idő